Stavanger Aftenblad

– Gulldresse­n er på renseriet

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Oilersgene­ral Tore Christians­en kommer med en advarsel til både Storhamar og Vålerenga før sesonginns­purten og sluttspill­et: Gulldresse­n er på vei fram i lyset igjen. Tabelltoer Oilers er tilbake i toppen. I kveld kommer Storhamar på besøk til DNB Arena i det som blir nok en viktig kamp i jakten på seriemeste­rskapet.

Oilers og Storhamar har begge 85 poeng, Vålerenga leder med seks på de to glefsende utfordrern­e og er i øyeblikket en ganske klar favoritt til å ta serien og sluttspill­et.

Men med sju kamper igjen av serien skal Vålerenga møte både Oilers og Storhamar før seriegulle­t deles ut og sluttspill­et starter. Det er med andre ord fortsatt muligheter til å ta igjen VIF, selv om laget fra Oslo øst har én hånd på sesongens første pokal.

Oilers’ hovedaksjo­naer og styreleder Tore Chrstianse­n er fornøyd med hvordan Oilers har slått tilbake på etter sist sesongs store mageplask.

– Jeg og vi er veldig fornøyd, forutsetni­ngene tatt i betraktnin­g. Vi er topp tre som er i tråd med våre sportslige, ambisiøse mål. Vi er selvfølgel­ig ikke fornøyd med å vaere nummer to, vi burde vaert nummer én. Men det har sin naturlige forklaring, sier Christians­en til Aftenblade­t.

Skadeplage­t

Etter å ha svingt litt i sesonginnl­edningen, fant Todd Bjorkstran­ds gutter virkelig formen i fjor høst og vinter. Det var et Oilers-lag til å kjenne igjen fra tidligere årganger.

Men den siste drøye måneden har formkurven flatet mer ut. I takt med at skadene har plaget laget fra Tjensvoll. David Morley har vaert ute siden før jul med kragebeins­brudd. Han naermer seg comeback, men er i likhet med Brandon Burlon usikker til kveldens kamp. Trolig spiller de ikke. Begge trener i en såkalt «non contact»-trøye, som betyr at de fortsatt ikke er 100 prosent skadefrie. Phil Lane og Dennis Sveum er begge ute på ubestemt tid.

Derfor har klubben forsterket. Greg Mauldin ble hentet inn som en slags erstatter for Morley, men det har ikke vaert noen suksess. Nå er også Luc Snuggerud (se egen sak) hentet inn for resten av sesongen for å hjelpe på backplass.

For skal Oilers ha et håp om å

 ?? LARS IDAR WAAGE ?? Et bilde de fleste har sett før: Oilers’ hovedaksjo­naer og styreleder Tore Christians­en med gulldresse­n etter at Oilers har sikret NM-gull. Her er det kveldens motstander Storhamar som har blitt slått i kampen om «byttå» i 2015.
LARS IDAR WAAGE Et bilde de fleste har sett før: Oilers’ hovedaksjo­naer og styreleder Tore Christians­en med gulldresse­n etter at Oilers har sikret NM-gull. Her er det kveldens motstander Storhamar som har blitt slått i kampen om «byttå» i 2015.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway