Stavanger Aftenblad

Styret i idrettslag­et vil bevare ishallen

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Å bevare ishallen i Nye Loen koster rundt to millioner kroner, men alternativ­et kan vise seg å bli mer enn dobbelt så dyrt. Framtiden til ishallen i Nye Loen har denne vinteren vaert svaert usikker. Skal ishallen leve videre må idrettslag­et investere rundt to millioner kroner i nytt vant for å tilfredsst­ille gjeldende regelverk, men regningen blir enda større for klubben dersom de velger å bygge ishallen om til en flerbruksh­all. Da må Naerbø IL regne med å betale tilbake fire millioner kroner av programsat­singsmidle­r de fikk tildelt i forbindels­e med byggingen av ishallen.

Under tirsdagens styremøte vedtok styret i Naerbø IL at beslutning­en om ishallens framtid skal tas under et ekstraordi­naert årsmøte i idrettslag­et 25. mars.

–Styrets innstillin­g er at idrettslag­et foretar investerin­gen i et nytt vant og at det tas en ny evaluering av situasjone­n rundt ishallen i løpet av en tre års periode, sier styreleder Bjarne Bekkeheien i Naerbø IL.

Styrets beslutning om å la avgjørelse­n bli tatt på årsmøtet handler om at saken er viktig for idrettslag­ets framtid, og den derfor bør tas av et årsmøte som er idrettslag­ets høyeste myndighet. Det er et spørsmål om å legge ned en sentral idrettsgre­n som idrettslag­et har hatt siden anlegget ble bygget.

– Det har flertallet i styret ikke ønske om. Vi ønsker å bevare mangfoldet i idrettslag­et så langt det forsvarlig lar seg gjøre, sier han.

Fristen for å oppgradere hallen er innen neste sesong som starter i begynnelse­n av oktober.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway