Stavanger Aftenblad

– Vi er ikke fornøyde med nok en andreplass

- Vebjorn.olsen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Klepp hadde et fantastisk 2018 med andreplass i Toppserien og semifinale i cupen, men kaptein Tuva Hansen (21) er ikke fornøyd med å gjenskape den gode sesongen.

Vebjørn Olsen

Den verste perioden med hardtrenin­gen er unnagjort for Klepp-damene. Nå starter trening med ball og taktikk å ta over hverdagen for fjorårets sølvvinner­e som møter Bryne til sin første treningska­mp på søndag.

Siden 2014 har Lillestrøm vaert suverene i norsk kvinnefotb­all. Klepp var naermere enn noen gang i fjor, men endte likevel 13 poeng bak gultrøyene. Med to nye amerikaner­e på plass er ikke Klepp-kaptein Tuva Hansen fornøyd med nok et sølv.

–Det var veldig kjekt i fjor, men jeg tenker at i fjor er historie. Nå må vi skape en ny historie i år. Vi vil alltid ta nye steg og nå er det bare ett steg opp, sier 21-åringen fra Bryne til Aftenblade­t.

Spiller ikke for å bli nummer to Klepp-trener Olli Harder har skapt et lag som har vaert i stabil utvikling de to årene han har vaert trener, og deler ambisjonen­e til sin kaptein.

–Vi er ikke der vi vil vaere ennå. Vi spiller ikke for å bli nummer to, sier Harder før han påpeker at han ikke kan gjøre noe med Lillestrøm­s resultater og tenker kun på sitt eget lag.

Olli Harder ser ingen grunn til at Klepp ikke skal kunne ta igjen Lillestrøm i sesongen som kommer, og er fornøyd med forsterkni­ngene han har fått inn i vinter.

For Klepp har det vist seg lettere å hente spillere fra utlandet enn fra andre norske klubber.

–Vi har ikke mulighet til å konkurrere med de største klubbene på lønn, sånn er det bare. Det er billigere å hente spillere av høy kvalitet fra utlandet enn i resten av Norge, sier Klepp-treneren som har sett klubben miste flere av sine talenter til andre klubber grunnet studier.

– Det kom som et sjokk

Det er ikke mange som har shorts på seg på dagens Klepp-trening. De nye spillerne Havana Solaun (25) og Amanda Frisbie (26) har langbukse og hansker på. Buffen er godt trukket over ansiktet i det som kan kalles et typisk jaersk uvaer.

De to har vokst opp i varme deler av USA. Frisbie er fra Texas, men har gjennom karrieren spilt for flere lag på østkysten av USA, noe som gjør at hun er mer vant til vaeret. Solaun derimot, har hele livet bodd i varmere strøk.

– Jeg skulle gjerne hatt samme vaeret som i Texas, men det går fint. Jeg har blitt vant til det nå, sier Klepps nye midtstoppe­r.

– For meg kom vaeret som et sjokk, sier Havana Solaun før både hun og sin nye lagvenninn­e bryter ut i latter

Amanda Frisbie har spilt to måneder på Island og fire måneder i Australia. I tillegg har hun blitt byttet bort internt i den amerikansk­e ligaen fire ganger.

Når en spiller blir byttet bort er det ofte uten forvarsel, som den gang Frisbie måtte bytte klubb fra øst til vest i USA og hadde 48 timer på å komme seg ut.

– Vi tjener ikke nok til å bli behandlet på den måten. Det kan vaere brutalt å vaere fotballspi­ller i USA, sier Frisbie som ser fram til å prøve seg et år i Norge.

Revansjely­sten

Med semifinale­tap på straffekon­kurranse mot Sandviken, er Tuva Hansen revansjely­sten foran årets sesong. Den unge kapteinen er ikke redd for å sette høye mål.

–Målet mitt er å vinne. Det tror jeg målet til alle spillerne også er nå som vi har beholdt nesten alle og har fått inn et par nye, sier Hansen som så vidt har ristet av seg semifinale­tapet.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Tuva Hansen og Amanda Frisbie var i godt humør på trening. På søndag spiller de sin første kamp sammen.
PÅL CHRISTENSE­N Tuva Hansen og Amanda Frisbie var i godt humør på trening. På søndag spiller de sin første kamp sammen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway