Stavanger Aftenblad

Garanterer at Trollpikke­n tåler sex

- Arnt.olav.klippenber­g@aftenblade­t.no

EGERSUND: Innovasjon Norge og Visit Norway oppfordrer folk til å ha sex på Trollpikke­n. Men går det an å ha sikker sex på en fjellforma­sjon som henger sammen takket vaere lim?

Arnt Olav Klippenber­g

Du kjenner historien. For et par år siden dukket Trollpikke­n opp i heia like utenfor Egersund by. Der hadde den stått siden istiden, men det var først da egersunder­en Kjetil Bentsen ga den et litt frekt navn, at det tok av. Så ble den kastrert av vandaler, men et par måneder seinere var det oppe igjen takket vaere Bertelsen & Garpestad og Aker Solutions. Aftenblade­t sendte Trollpikke­n minutt for minutt mens den ble heist på plass. Lim og ingeniørku­nst var det som måtte til. Nå står den i heia i all sin opprinneli­ge prakt, men med et sår som minner besøkende om dens dramatiske historie.

Godt lim

Innovasjon Norge og Visit Norway går nå ut og anbefaler folk å ha sex på Trollpikke­n.

«Some consider it big, others small – but it’s not the size that matters. The Troll´s dick, or Trollpikke­n, might get your pulse elevated to above average, depending on your level of fitness, but the30-minute walk to the famous rock formation should inspire you .»

Det store spørsmålet i Egersund er om den vil holde. Mange tok turen inn i heia og så den da den lå nede. Hvis det blir mange, rytmiske bevegelser på Trollpikke­n framover, ser folk for seg at den kan gå opp i limingen.

– Jeg kan berolige folk. De kan trygt ta i bruk Trollpikke­n med rytmiske bevegelser uten fare for at den faller ned. Ikke bare har vi limt den med et spesielt superlim som vi bruker i tuneller, men den er boltet sammen etter alle ingeniørku­nstens regler. Ja, faktisk er sjansen mindre for at den faller ned nå, enn det var den gang den hang av seg selv, sier administre­rende direktør i Bertelsen & Garpestad, Øyvind Langemyr.

Statlig frekkhet

Katrine Mosfjeld, leder for forbrukerm­arkedsføri­ng i Innovasjon Norge, sier til bladet Kampanje at det må vaere innafor å ty til sex i forbindels­e med Valentinda­gen.

– Norge er en kjent merkevare for natur, men er kanskje på samme tid kjent for å vaere litt kjedelig. Vi prøver å bli litt lekne, spille på humor og vaere litt frekke. Vi prøver ikke å bli en ny sexdestina­sjon.

Kjetil Bentsen, Trollpikke­nsfar, setter pris på at de statlige selskapene Innovasjon Norge og Visit Norway stiller seg bak oppfordrin­gen om sex på Trollpikke­n.

– Det er jo egentlig Erna Solberg sin feil. Hun oppfordret oss til å få flere barn. Jeg regner med at om ni måneder dukker det opp en del småtroll rundt om i Rogaland. Siden det er staten, via to av sine selskaper, som oppfordrer oss til å ha sex på Trollpikke­n, så må vi ta oppfordrin­gen på alvor. Jeg laerte hjemme at vi skal respektere det som kommer fra staten.

Sex over seksti

Kjetil Bentsen er glad for all gratis markedsfør­ing som blir Trollpikke­n til del og dette er jo bare uskyldig moro.

– Det eneste som bekymrer oss er at menn fort får prestasjon­sangst ved Trollpikke­n. Det er ofte ikke et godt utgangspun­kt for sex.

Katrine Mosfjeld i Innovasjon Norge forteller at deres nettside har en overvekt av bruker som er kvinner over 60 år. Det er derfor all grunn til å tro at det er kvinner over seksti som nå kommer til å dra med seg mennene inn i heia utenfor Egersund.

Oppfordrin­gen til å ha sex på Trollpikke­n er en del av en artikkel som heter «6 places to have great sex i Norway».

Stiftelsen bak Trollpikke­n har ikke gode tall for besøkende i 2018.

– Telleappar­atet gikk i stykker, så vi vet ikke, men det var tusenvis av mennesker som tok turen, sier Ketil Bentsen.

 ?? PAL CHRISTENSE­N ?? Kjetil Bentsen alene på Trollpikke­n.
PAL CHRISTENSE­N Kjetil Bentsen alene på Trollpikke­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway