Stavanger Aftenblad

Bollestad ønsker forbud mot pelsdyrnae­ringen før sommeren

-

OSLO: Landbruksm­inister Olaug Bollestad (KrF) vil få på plass et lovforslag mot pelsdyropp­drett i løpet av våren 2019. Høringsper­ioden for avvikling av pelsdyrnae­ringen er over, og landbruks- og matministe­r Olaug Bollestad jobber nå med å gjennomgå alle svarene. Totalt har det kommet inn 343 høringssva­r, skriver Nationen.

Bollestad håper å få på plass et lovforslag om avvikling av pelsdyrnae­ringen i løpet av våren.

– Det er stort engasjemen­t rundt dette, så jeg vil få gjort det og ikke hale ut tiden. Jeg har snart lest over 330 høringssva­r, og det er jo som en liten bibel. Det er innlegg med stor og liten skrift. Det er ikke tatt stilling til når saken skal fremmes i Stortinget, men høringsfri­sten er satt slik at det skal vaere mulig å fremme saken i løpet av vårsesjone­n 2019, sier Bollestad.

Forslaget om avvikling av pelsdyrnae­ringen ble videreført fra fjorårets Jeløya-plattform da Høyre, Frp og Venstre i januar forhandlet med KrF om en ny regjerings­plattform. Dermed har det flertall i Stortinget.

Forslaget har fått mye kritikk, og summen av hva pelsdyropp­dretterne skal få i erstatning har blant annet vaert et tema. Bollestad kan ikke så langt si noe om hvilke konsekvens­er høringssva­rene vil få for lovforslag­et som det skal stemmes over.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway