Stavanger Aftenblad

Lervig satser stort på nytt blendery i Ledaal Park

- Kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: Bryggeriet Lervig AS fortsetter å vokse. I fjor omsatte selskapet for rundt 65 millioner kroner. Det er 10 millioner mer enn i 2017. Nå satser de millioner av kroner på et nytt konsept i Ledaal Park.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

– Her blir det et nytt blendery neste sommer, sier daglig leder i Lervig, Anders Heide Kleinstrup, til Aftenblade­t.

– Blendery, ja. Hva er det?

– I et blendery blir det lagret og blendet ulike varianter øl fra store eikefat som senere skal selges verden over. Det er en omfattende og tidkrevend­e prosess som tar mellom seks måneder og halvannet år. Ølet må smakes på hele tiden for å kunne finjustere, så her snakker vi om et veldig spesialise­rt og eksklusivt øl, svarer han.

Besøkssent­er og utsalg

Det er leilighets­komplekset «Alexander» i den aerverdige hermetikkf­agskolen fra 1952 som skal huse det nye konseptet fra Lervig. I deler av første etasje vil det komme naeringsvi­rksomhet der blant annet Kanelsnurr­en åpner ny kafé ved siden av Lervig sitt blendery-konsept.

– Det blir også et besøkssent­er for folk som ønsker å se hvordan vi lagrer og jobber med våre ølsorter. Det vil også bli muligheter for smaksprøve­r. I tillegg vil det bli et lite utsalg her. Vi ønsker å vaere åpne ut mot folk, og vi ønsker at alle som vil skal få muligheten til å bli bedre kjent med Lervig. Dette har vi praktisert i stor grad i Hillevåg siden oppstarten, men nå flytter vi det meste av den delen til Ledaal Park hvor vi tror dette vil fungere enda bedre, sier Heide Kleinstrup, som merker økt pågang og interesse fra folk i regionen.

– Den er økende for hvert år, og det er vi glade for. Vi elsker gjester. Men nå er det slik at vi ønsker å produsere mer og mer øl i vårt bryggeri i Hillevåg, og da blir det mindre og mindre plass til besøkende der, sier han.

Leier hos Alfred Ydstebø

Det er Alfred Ydstebøs selskap Base Gruppen som eier Leedal Park. De har allerede gjort betydelige investerin­ger i bygningsma­ssen og holder selv til i «Hermetikke­n» sammen med flere andre firmaer. Markedsans­varlig Jan Christian Drarvik og prosjektle­der Odd-Are Njå i Base Bolig sier de har jobbet lenge med å få på plass en leietaker som kan supplere det eksisteren­de tilbudet i Ledaal Park. Fra før ligger

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Daglig leder i Lervig AS, Anders Heide Kleinstrup, gleder seg til å starte det nye konseptet i «Hermetikke­n» i Ledaal Park neste sommer. Det er i første etasje i bygget bak han at Lervig flytter inn.
FREDRIK REFVEM Daglig leder i Lervig AS, Anders Heide Kleinstrup, gleder seg til å starte det nye konseptet i «Hermetikke­n» i Ledaal Park neste sommer. Det er i første etasje i bygget bak han at Lervig flytter inn.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway