Stavanger Aftenblad

Det blir ny sesong av «Lykkeland»

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

TV: NRK har bestemt seg for å gå i gang med sesong 2 av dramaserie­n «Lykkeland». Denne gang skal det blant annet handle om Alexander Kielland-ulykken. Men seerne må smøre seg med tålmodighe­t. NRK og produksjon­sselskapet Maipo Film har signert en avtale om en ny «Lykkeland»-sesong, hvor NRK står for en del av finansieri­ngen, men hvor produksjon­sselskapet også må hente inn en del midler andre steder. Planen er foreløpig å starte innspillin­gen av den nye sesongen i slutten av 2019.

Handlingen i sesong 1 startet med oljefunnet på Ekofisk i 1969 og gikk fram til dannelsen av Statoil i 1972. Sesong 2 hopper fram perioden mellom 1977 og 1980. Det skal blant annet handle om noen av de store ulykkene på norsk sokkel, Bravo-utblåsning­en og Alexander Kiellandul­ykken.

Glade og spente

Skuespille­rne Anne Regine Ellingsaet­er, Malene Wadel og Amund Harboe gikk fra å vaere forholdsvi­s ukjente til å fronte en av de mest sette norske dramaserie­ne i fjor høst.

Nå er de naturlig nok glade for at den neste sesongen er bekreftet av NRK. De vet imidlertid ikke så veldig mye om hva som skjer videre.

– Vi har vaert veldig spente på om det ble ny sesong, og er glade for å få fortsette i rollene, sier Ellingsaet­er.

Sesong 1 av «Lykkeland» ble vist på NRK i løpet av høsten 2018, og handlet om oljealdere­ns spede begynnelse i Stavanger. Serien vant to priser på tv-festivalen­Canneserie­s i april i fjor, for beste manus og beste musikk. Serien hadde ogsåjevnt over gode seertall.

Aftenblade­ts anmelder ga serien terningkas­t 6 og karakteris­erte den som tidenes beste norske serie:

Sterk respons fra oljevetera­ner

Anne Regine Ellingsaet­er spiller Anna Hellevik, den unge og ambisiøse sekretaere­n til Arne Rettedal. Hun forteller at erfaringen­e med å vaere med i serien har vaert utelukkend­e positive.

– Jeg har lagt merke til at folk

 ?? PETTER SKAFLE HENRIKSEN ?? Anne Regine Ellingsaet­er og Amund Harboe spiller to av de sentrale rollene i «Lykkeland».
PETTER SKAFLE HENRIKSEN Anne Regine Ellingsaet­er og Amund Harboe spiller to av de sentrale rollene i «Lykkeland».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway