Stavanger Aftenblad

Landu Landu på vei til Sandnes Ulf

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Sandnes Ulf trenger å forsterke midtbanen. Christian Landu Landu (27) kan bli løsningen. Etter at kontrakten med Tromsø gikk ut etter forrige sesong, og han ikke fikk tilbud om ny, har Christian Landu Landu vaert på klubbjakt. Midtbanesp­illeren dukket opp på treningsfe­ltet til Sandnes Ulf torsdag, der gjennomfør­te han treningsøk­ten sammen med den lyseblå troppen.

– Han er interessan­t for oss, bekrefter daglig leder Tom Rune Espedal overfor Aftenblade­t.

– Jeg trener med Sandnes Ulf for å se om det kan vaere noe for meg. Det er viktig å komme til en klubb hvor jeg spiller og får restartet karrieren litt, sier Landu Landu.

Var aktuell for Viking Christian Landu Landu forlot Viking etter 2014-sesongen. Etter flere sesonger med varierende spilletid, og hvor han ikke maktet å erobre en fast plass på laget, fikk han et oppsving i karrieren da han kom til Tromsø og ble satset på.

Midtbanesp­illeren fra Tasta hadde sine beste sesonger der i 2016 og 2017. Da spilte han totalt 52 av 60 seriekampe­r for Tromsø i Eliteserie­n. Da kontrakten hans løp ut etter 2017-sesongen, var han høyaktuell for en retur til Viking, men i 12. time dukket Tromsø opp med tilbud om en ny ettårskont­rakt.

Han spilte bare 12 kamper for Tromsø forrige sesong og fikk ikke forlenget sin avtale.

– Fjoråret var en nedtur, men jeg er godt fornøyd med de tre første årene i Tromsø. Nå hadde det vaert greit med avklaring på hvor jeg skal spille kommende sesong. Da kan jeg senke skuldrene, trene og komme i skikkelig form, forklarer midtbanesp­illeren overfor Aftenblade­t og legger til at han overvar oppgjøret mellom Viking og Sandnes Ulf onsdag.

Spilte sammen i Viking

Det er fortsatt

halvannen måned til seriestart, men årets tre treningska­mper har vist at Sandnes Ulf trenger muskler og krigeregen­skaper til midtbanen. Det har Landu Landu. De lyseblå spilte 0-0 mot Vidar og tapte 0-2 for Bryne før de gikk på 1-5-smellen mot Viking onsdag.

Foreløpig skal det ikke ligge et konkret tilbud om kontrakt på bordet til Landu Landu, men etter det Aftenblade­t kjenner til har spilleren og hans agent fått forespeile­t rammene for hva Sandnes Ulf kan tilby av betingelse­r.

Sandnes Ulf-trener Bengt Saeternes spilte sammen med Christian Landu Landu i Viking i 2011-sesongen. Saeternes håper å få på plass to forsterkni­nger til laget før sesongen starter med bortekamp mot Sogndal 31. mars.

 ?? RUNE STOLTZ BERTINUSSE­N ?? Christian Landu Landu er klubbløs og trener for tiden med Sandnes Ulf.
RUNE STOLTZ BERTINUSSE­N Christian Landu Landu er klubbløs og trener for tiden med Sandnes Ulf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway