Stavanger Aftenblad

Toppserien foreslås redusert fra tolv til ti klubber

-

Får styret i Norges Fotballfor­bund som det vil, blir toppserien for kvinner redusert fra dagens tolv til ti lag.

Et utvalg ledet av Karen Espelund har blant annet foreslått at dagens toppserie burde reduseres fra tolv til åtte lag. Dette har styret i NFF endret til ti i sitt forslag, som legges fram på fotballtin­get i mars.

– Over år har vi nå økt satsingen på kvinnefotb­allen, men vi har sakket akterut internasjo­nalt. Vi var ledende og derfor var det behov for å se på tiltak, sier fotballpre­sident Terje Svendsen til NTB.

– Det gjelder ikke bare seriestruk­turen i seg selv, men en helhetlig pakke som gjelder trenerstru­ktur og det å frigi spillere til proffdager for å øke kvaliteten på treningene. Seriestruk­turen alene løser ikke de utfordring­ene vi har, men vi må ha et helhetlig perspektiv på tiltakene, sier Svendsen.

– Forventer dere å få igjennom forslagene?

– Det kan bli debatt og diskusjone­r rundt dette. Selv om alle vil gjøre norsk kvinnefotb­all bedre, så er man jo hele tiden seg selv naermest. Vi har jo hatt forslagene ute på høring, men vi i styret forplikter å fremme et helhetlig forslag. Så er det opp til tinget å bestemme, sier Svendsen, som legger til at det i forslaget også ligger et opplegg om sluttspill i toppserien.

Espelandut­valget, som la fram sin rapport i fjor høst, foreslo også å redusere 1. divisjon fra dagens tolv til ti lag, noe NFFstyret støtter. Dessuten vil man øke antall lag i 2. divisjon fra dagens 68 til 80.

– Vi har meldt inn at vi er for å endre antall lag, men samtidig er vi i likhet med andre klubber også tilfreds dersom det forblir likt som i dag, sier daglig leder i Klepp IL, Thomas Langholm Engen til Aftenblade­t.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway