Stavanger Aftenblad

Naerbø er kandidat til sluttspill­et etter fem hjemmeseir­er

- Egil.naerland@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Etter VM-pausen i januar har Naerbø vaert Norges tredje beste lag. Tabellplas­sering blant de åtte beste og sluttspill er fullt mulig.

Egil Ø. Naerland

–Skulle vi komme inn i sluttspill­et, er det ikke mange som ønsker å møte oss, men vi balanserer mellom sluttspill og niende/tiendeplas­s på tabellen, sier Rune Haugseng, den ene av Naerbøs to trenere, til Aftenblade­t.

Onsdag kveld kokte det igjen blant 1200 entusiasti­ske tilskuere på Naerbø. Nok en medaljefav­oritt, Halden, ble utklasset, seier nummer fem på rappen i Nye Loen var et faktum. Det inkluderer 30–29 mot serieleder Elverum, utklassing mot nevnte Halden, utklassing mot forrige sesongs e-cupdeltake­r Baekkelage­t og utklassing mot hardt satsende Fyllingen Bergen.

Etter relativt jevne førsteomga­nger, har alle fått merke kjempekref­tene og kondisjone­n til Naerbø utover i andre omgang.

Åpnet med fem tap

Det unge laget som åpnet sesongen med fem tap, har utviklet seg slik trenerne planla, det vil si nesten slik, fordi de dobbelte NM-vinnerne for juniorer har tatt elitenivåe­t langt kjappere enn ventet. I tillegg har veteranen Steffen Stormo Stegavik våknet.

Haugseng og medtrener Marc Uhd medgir at de leder et lite eventyr.

– Etter kampen mot Halden, satte vi oss ned og vurderte muligheter i sluttfasen av sesongen. Vi fant fort at nøkkelkamp­en kommer søndag 24. februar. Da møter vi Baekkelage­t i Oslo. Klarer vi å komme opp på vårt beste og ta to poeng der, vil en plass i sluttspill­et vaere et realistisk mål, sier Haugseng.

Tabellen per dato er jevn (poeng/antall kamper): y 6. Runar 18/16 y 7. Naerbø 15/17 y 8. Halden 15/17 y 9. Haslum 14/16 y 10. Baekkelage­t 13/16 y 11. Falk Horten 6/16 y 12. Bodø 4/16

De åtte beste går til sluttspill­et, nummer 10 må spille kvalifiser­ing mot nummer 3 i førstedivi­sjon for å beholde plassen. Naerbø møter Baekkelage­t (b), Bodø (h), Haslum (b), Kolstad (h) og Drammen (b) de fem siste seriekampe­ne.

–De andre lagene har nådd sitt toppnivå allerede. Vi blir bedre uke for uke, måned for måned.

Uforutsigb­art Naerbø-lag

– Dessuten har vi et lag som er uforutsigb­art. Mot Runar forrige bortekampe­n (tap 31-29) scoret kant- og strekspill­erne våre 24 mål. Det er uvanlig, vi har bakspiller­e som blir bedre og bedre, og på høyre back der vi har vaert sårbare, ser vi at Preben (Leander Nord-Varhaug) er i ferd med å ta nivået og gjøre oss enda vanskelige­re å stoppe, vurderer Rune Haugseng.

– Vi er uten klare enere. Det er en styrke. Alle har utviklet seg mer enn vi kunne tro, men for all del, vi har en lang vei gå, dog ikke lenger enn at viss denne gjengen holder sammen, skal vi kjempe om medaljer og plass i Europacupe­ne om to, tre år.

– Og vi skal gjøre det ved å bygge på vår kultur. Kommer nye spillere inn, skal de passe i vår kultur og vår spillergru­ppe, understrek­er Rune Haugseng.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Naerbøtren­erne Rune Haugseng til venstre og Marc Uhd advarer mot å ta av, men er selv overrasket over den store fremgangen. I Nye Loen har laget fem seiere på rad.
PÅL CHRISTENSE­N Naerbøtren­erne Rune Haugseng til venstre og Marc Uhd advarer mot å ta av, men er selv overrasket over den store fremgangen. I Nye Loen har laget fem seiere på rad.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway