Stavanger Aftenblad

Wedler fikk førsteplas­sen

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

FRP: Harmoni og enighet preget nominasjon­smøte i Stavanger Frp hvor en rørt Wedler ble valgt som både listetopp og ordførerka­ndidat. – Folk i partiet har skjelt meg ut. Det er mange som har reagert på mine feil. At jeg enstemmig blir valgt som listetopp og ordførerka­ndidat, gjør meg rørt, sier Christian Wedler.

Det ekstraordi­naere årsmøtet i Stavanger Frp er nettopp ferdig og møtedeltak­ere er på vei ut i februar-kvelden. 14 politikere blir bedt om å vaere igjen i lokallaget­s lokaler i Sverdrupsg­ate 23.

Det er disse 14 som står på partiets prioritert­e liste til høstens kommuneval­g. Som nominasjon­skomiteen foreslo, blir Wedler stående på førsteplas­s.

Ulovlig utleie og konkurs Feilene og utskjellin­gen som Wedler viste til på nominasjon­smøtet er knyttet til artiklene Aftenblade­t har skrevet om hans utleieleil­ighet og restaurant­konkurs.

Christian Wedler hadde en ikke godkjent utleieleil­ighet i en privatboli­g på Våland, som han leide ut fra 2012 til 2017.

I forrige kommunesty­reperiode fra 2012 til 2015 satt Wedler i kommunalst­yret for byutviklin­g, og var med på å behandle en lang rekke saker om kommunens «Prosjekt ikke godkjente leilighete­r».

Wedler har også vaert daglig leder og styreleder i Stavanger Kamelutlei­e AS, som ble slått konkurs den 13. desember. Stavanger Kamelutlei­e AS var driftssels­kapet for restaurant­ene California Republic og Cuba Compagniet.

Flere forslag

På nominasjon­smøtet i Frp mandag dukket det opp flere forslag til hvem andre som burde toppet listen. Mats Danielsen, Kristoffer Sivertsen og Leif Arne Moi Nilsen ble alle foreslått, men en etter en takket de nei til å stille mot Wedler.

– Det er hyggelig å bli foreslått som ordførerka­ndidat, men jeg synes vi skal klappe for Wedler, sier Sivertsen.

– Jeg gleder meg til å stemme på Wedler, sier Danielsen.

Heller ikke Moi Nilsen var interesser­t i å gå foran Wedler på listen.

– Jeg vet hva Wedler kan. I dag gikk det som forventet. Det er jeg veldig glad for, sier Moi Nilsen til Aftenblade­t etter møtet.

God miks

Under nominasjon­smøtet ble det besluttet at de åtte første på Frps liste skal kumuleres. Nominasjon­skomiteens forslag var fem kumulerte. Det ble også besluttet å utvide listen av prioritert­e kandidater fra 12 til 14.

– Vi har et slagkrafti­g lag. Denne listen er en miks av erfarne og talentfull­e politiker, menn og kvinner. Vi er klare for kamp, og vi skal kjempe hardt, sier Kristoffer Sivertsen, som er leder i Stavanger Frp.

Wedler sier til Aftenblade­t at det frem til valget bare er én ting han kommer til å kjempe for: At Frp skal gjøre et best mulig valg.

– Det er et enormt ansvar medlemmene har lagt på mine skuldre. Jeg var ikke forberedt på å bli så rørt som jeg gjorde da jeg ble valgt på den måten, sier Frps ordførerka­ndidat.

– Et aerlig parti

På forhånd var det knyttet spenning til hva som ville bli utfallet av mandagens nominasjon­smøte. Wedler selv la overfor Aftenblade­t ikke skjul på at han den siste tiden har fått flere sinte henvendels­er fra partikolle­ger.

– Folk har skjelt meg ut. Flere har vaert kritiske til mine feil. Frp er et aerlig parti med aerlige medlemmer. Vi snakker makten midt i mot. Det skal vi gjøre, sier Wedler, som mener at media har gjort et veldig stort nummer ut av feilene hans.

– Jeg er glad for at jeg har fått anledning til å svare alle som har hatt spørsmål, og jeg er glad for å bli stemt frem som ordførerka­ndidat. Nå starter kampen. Det er oss mot røkla, sier Wedler.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway