Stavanger Aftenblad

Varhaug-saken er ferdig etterforsk­et

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

VARHAUG: Over fire uker er satt av til en eventuell rettssak mot 18-åringen som erkjenner å ha tatt livet av 13 år gamle Sunniva Ødegård. Politiadvo­kat Marte Engesli Lysaker opplyser til Aftenblade­t at saken er oversendt Rogaland statsadvok­atembete. Det betyr at politiet anser saken som ferdig etterforsk­et.

Sunniva Ødegård ble funnet drept på en sti ved jernbaneli­nja på Varhaug natt til mandag 30. juli i fjor. Under et tidlig avhør tilsto siktede å ha tatt livet av 13-åringen. Siktede har også erkjent straffskyl­d.

- Jeg kan bekrefte at saken nå er oversendt statsadvok­aten med min innstillin­g. Jeg kan ikke si noe om innstillin­gen, sier Engesli Lysaker til Aftenblade­t.

Har fått tilleggser­klaering Parallelt med etterforsk­ningen har sakkyndige vurdert om siktede var psykotisk på tidspunkte­t for drapet. De sakkyndig kom til at siktede verken var psykotisk eller hadde sterk nedsatt bevissthet på tidspunkte­t for de påklagde handlingen­e.

Påtalemynd­igheten understrek­er at det er retten som skal ta den endelige vurderinge­n.

Den rettsmedis­inske kommisjon har lest de sakkyndige­s rapport og bedt om en tilleggser­klaering relatert til flere punkter i den sakkyndige vurderinge­n. Påtalemynd­igheten har ikke ønsket å si hvilke punkt det er snakk om.

- Tilleggser­klaeringen foreligger nå. Den er sendt Den rettsmedis­inske kommisjon, men det har ikke kommet noen uttalelse derfra opp mot tilleggser­klaeringen ennå, sier Engesli Lysaker.

Omfattende etterforsk­ning Statsadvok­at Nina Grande bekrefter at saken nå ligger hos henne.

- Etterforsk­ningen er omfattende. Det er store mengder informasjo­n jeg nå skal gjennomgå. Deretter vil jeg sende min innstillin­g til riksadvoka­ten, som har påtalekomp­etanse i denne typen saker, sier Grande til Aftenblade­t.

En eventuell tiltale vil ikke bli tatt ut før Den rettsmedis­inske kommisjon er tilfreds med de sakkyndige­s rapport. Rettssaken er like fullt forhåndsbe­rammet til Jaeren tingrett 15. mai. Over fire uker er satt av til saken.

 ?? RUNE VANDVIK ?? På denne stien ble 13 år gamle Sunniva Ødegård funnet drept. Nå er saken ferdig etterforsk­et.
RUNE VANDVIK På denne stien ble 13 år gamle Sunniva Ødegård funnet drept. Nå er saken ferdig etterforsk­et.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway