Stavanger Aftenblad

Fine besøkstall for biblioteke­ne

-

STAVANGER: Vi bruker folkebibli­otekene mer enn noen gang, fremgår det av en ny måling.

I en undersøkel­se utført av Norstat svarer 54 prosent at de har besøkt et folkebibli­otek i løpet av det siste året. Det har aldri vaert målt høyere tall enn dette, melder Nasjonalbi­blioteket.

Undersøkel­sen ble gjort i forbindels­e med evaluering­en av Nasjonal biblioteks­trategi (2015–2018), og tallene viser en solid økning fra da strategien startet opp i 2015. Da lå prosentand­elen på 40.

– Aldri har flere nordmenn brukt biblioteke­ne, og aldri har andelen av befolkning­en som bruker biblioteke­ne vaert høyere. Dette er et direkte resultat av den nasjonale biblioteks­trategien, sier nasjonalbi­bliotekar Aslak Sira Myhre via pressemeld­ingen.

– Biblioteke­ne er blitt de møteplasse­ne vi ønsket at de skulle bli. Nå starter vi arbeidet med å legge en ny biblioteks­trategi, som skal gjelde fra 2020, sier kulturmini­ster Trine Skei Grande.

Undersøkel­sen viser at lån av bøker – og å få søkehjelp fra personalet – fortsatt ruver blant svarene som blir gitt om hva folk gjør på biblioteke­t.

Men andelen bibliotekb­rukere som svarer at de ved deres siste besøk på biblioteke­t deltok på møter, forestilli­nger, kurs, debatter og lignende har også økt.

«Nasjonal biblioteks­trategi (2015–2018) ble innført for å utvikle biblioteke­ne som møteplasse­r og laeringsar­enaer. I strategipe­rioden har regjeringe­n bevilget mer enn 80 millioner kroner for å øke antall arrangemen­ter og aktivitete­r i biblioteke­ne», heter det videre.

Nasjonalbi­blioteket har hatt ansvaret for fordelinge­n av utviklings­midlene. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway