Stavanger Aftenblad

For lenge siden i Aftenblade­t

-

y Aftenblade­t ble redigert av nazistene fra 1943-1945

FOR 100 ÅR SIDEN, 27. FEBRUAR 1919

Et massemøte av departemen­tsfunktion­aerer og centraladm­inistratio­nens personale vedtok igaar en resolation til regjeringe­n mot de nye retskrivni­ngsregler.

Wilsons besøk i Amerika vil bli kortvarig. Han vil bli i Europa til fredstrakt­aten er undertegne­t.

Den tyske-østerigske kommunistf­ører, Paul Friedlande­r, er arrestert.

Reisende fra Lifland meddeler, at der nu er kommet ca. 8000 mand tyske frivillige dit for at stanse bolsjevike­rne.

FOR 75 ÅR SIDEN, 27. FEBRUAR 1944

Hvem tenker på sjokoladen i denne tid, vil en kanskje spørre seg selv når en leder denne tittel. Det er ikke tider til det nå, enda mindre til å lovprise den. Det er bare til å få tennene våre til å løpe i vann uten at de får kontakt med den delikate vare verken i fast eller flytende form.

Vår venn dr. Anton Mohr har holdt foredrag i Bergen om sitt opphold i Sentral-Amerika og blant annet pratet han hyggelig om sjokolade, kaffe og tobakk. Styggen!

Dr. Mohr roste sjokoladen i høye toner. Smaken snakket han ikke om, det var enda godt d.v.s. for alle som hørte hans interessan­te foredrag. Det er jo ikke nødvendig å stå og egle sine medmennesk­er heller. Det var naeringsve­rdien han beskjeftig­et sig med, og han henstilte endog til de mødre som var til stede å gi barna sjokolade. Ja, det gjorde han. Og vil De at barna skal bli kloke, så gi dem sjokolade, for det er godt for hjernen. -Vaer ikke redd for å gi deres barn sjokolade, sa han for ingenting er så naerende… For øyeblikket kan en riktignok ikke si at dr. Mohrs ord om sjokolade er aktuelle, akkurat. Men det blir det vel.

FOR 50 ÅR SIDEN, 27. FEBRUAR 1969

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway