Stavanger Aftenblad

– Det er frustreren­de når så mange spillere rammes

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Hele 11 mann har vaert og er fortsatt syke etter at spysyken herjet Vikings spillerhot­ell i Marbella. Nå tar Bjarne Berntsen grep før laget reiser tilbake til Spania neste uke. Det som skulle ha vaert en kampog treningsle­ir i idylliske og ypperlige forhold i spanske Marbella forrige uke, er i ferd med å utvikle seg til en skikkelig hodepine for Viking og trener Bjarne Berntsen.

Lørdag reiste Viking hjem, men spysyken flere pådro seg i Marbella nekter å slippe taket.

På tirsdagens trening i Jåttåvågen var bare 12 utespiller­e tilgjengel­ig. Tre spillere og én trener lå syke hjemme.

Marbella-oppholdet ble på ingen måte optimalt for Bjarne Berntsen & co. slik det utviklet seg.

– Det er mer sykdom her. Det var ingen god avslutning på oppholdet der nede med tanke på at vi manglet folk til den siste kampen som egentlig skulle spilt og at spillere fortsatt er syke nå som vi er hjemme igjen, sier Viking-treneren til Aftenblade­t.

Mannefall

I går lå Viljar Vevatne, André Danielsen, Usman Sale og Runar Hove rett ut med sykdom. I tillegg var også assistentt­rener Morten Jensen hjemme med akkurat det samme som de andre har slitt med.

I Marbella var Tord Salte, Zymer Bytyqi, Axel Óskar Andrésson, Sondre Bjørshol, Petter Bakken og materialfo­rvalter Stian Refvik alle syke.

Uten at smittekild­en er identifise­rt, tyder det meste på at det var «noe» på spillerhot­ellet i Marbella som var opphav til elendighet­en. For spillere fra Vålerenga, Lillestrøm, Tromsø og Stabaek, i tillegg også flere av de norske dommerne, bodde alle på samme hotell som Viking.

Totalt har mellom 30 og 40 stykker vaert syke etter å ha bodd og spist på samme hotell.

– Dette er ikke optimalt. Men det var flere lag som slet med det samme. Det kan virke som det startet med Vålerenga og så spredte det seg. Det er ikke noe i veien med kvaliteten på hotellet, men det bodde for mange lag der. Det var fem lag som bodde der samtidig, og skjer det noe med ett lag da så har det lett for å spre seg. Fem lag på samme sted er for mange, sier Berntsen.

Vil bytte hotell

Viking tar ingen sjanser når de reiser ned igjen til Marbella i neste uke. Klubben jobber nå aktivt med å bytte hotell. I utgangspun­ktet har de booket seg inn samme sted, men prøver å finne et annet sted å bo.

– Vi jobber med å finne en løsning på det, så får vi se hvordan det går. Det er såpass kort tid til vi skal ned igjen, så det er ikke sikkert det går. Men vi satser på det. Det kan bare vaere tilfeldig at det skjedde noe nå. Viking bodde der for to år siden, da gikk alt fint, sier Bjarne Berntsen.

I tillegg til Viking skal det bo tre lag til på samme hotell også neste uke. Og med stor trafikk og hyppige skifter av gjester, blir det neppe tid til full nedvask.

– Lykkes vi ikke med å bytte hotell, så er det en del ting som må forbedres der nede. Det har vi selvfølgel­ig gitt beskjed om. Det er noe hotellet må ta seg av. Men vi håper dette løser seg ved at vi bor et annet sted, sier Berntsen.

Sandnes Ulf ankom Marbella mandag. De bor på samme hotell og har satt ut flere stasjoner med håndsprit slik at spillerne skal kunne vaske seg ofte og dermed kanskje unngå å bli smittet.

Ny Furdal-undersøkel­se Zlatko Tripic trente for seg selv i går, mens Johnny Furdal, Even Østensen og Harald Nilsen Tangen alle er skadet.

Dermed var det bare 12 utespiller­e i tillegg til tre keepere som var å se på kunstgrase­t.

– Det er frustreren­de når det er så mange som blir rammet. Og det hemmer oss når vi kommer hjem også. Men dette må vi bare løse, vi får ikke gjort så mye annet, sukker Vikings trener.

Johnny Furdal har vaert til ny undersøkel­se grunnet sin skadede fot. Bildene han tok etter at laget kom hjem fra Marbella, gir ingen nye svar.

Dermed må midtbanema­nnen bare smøre seg med tålmodighe­t og vente til smertene og problemene er borte.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Bjarne Berntsen er oppgitt. Spysyken som ødela avslutning­en på treningsle­iren i Marbella for flere av spillerne i troppen, har spredt seg ytterliger­e etter at laget kom hjem. Nå jobbes det med å bytte hotell før Viking returnerer til Marbella torsdag i neste uke.
FREDRIK REFVEM Bjarne Berntsen er oppgitt. Spysyken som ødela avslutning­en på treningsle­iren i Marbella for flere av spillerne i troppen, har spredt seg ytterliger­e etter at laget kom hjem. Nå jobbes det med å bytte hotell før Viking returnerer til Marbella torsdag i neste uke.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway