Stavanger Aftenblad

– Jeg har noe uoppgjort på dette nivået

- Stig Nilssen stig.nilsen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Etter å ha vist seg fram i tre uker og spilt flere kamper for Sandnes Ulf i februar, vet Morten Bjørlo (23) fortsatt ikke om han får kontrakt med klubben. – Jeg har hele tiden visst om forutsetni­ngene for oppholdet, men etter denne uken i Marbella bør vi vaere naermere enn konklusjon rundt framtiden, forklarer 23-åringen overfor Aftenblade­t.

I likhet med resten av Sandnes Ulf-troppen har han akkurat gjennomfør­t tirsdagens formiddags­økt i strålende sol og 20 grader i Marbella. Morten Bjørlo tok selv kontakt og ba om å få trene med klubben for å holde seg i form etter at han takket nei til å forlenge avtalen sin i Nest-Sotra.

Vil spille offensivt

Han startet 12 og kom inn 11 ganger for laget som tok sjetteplas­sen i fjorårets 1. divisjon. Han spilte en god del som vingback, men det er som offensiv midtbanesp­iller han ønsker å bli satset på. Det er i den rollen teknikeren med en fortid i Staal Jørpeland, Sola og EIK liker seg best. Der får han bruk for sitt blikk og evnen til å servere lagkamerat­ene.

Bjørlo har fått mange tilbud og henvendels­er fra klubber i 2. divisjon de siste månedene, men han ønsker å spille hakket høyere opp.

– Jeg føler jeg har noe uoppgjort i 1. divisjon. Oppholdet i Nest-Sotra var en grei erfaring, men det er ikke som vingback jeg får vist ferdighete­ne mine, påpeker han.

Derfor venter Sandnes Ulf Morten Bjørlo var i startellev­eren både mot Arendal og Viking, han er også på laget som møter Ull/Kisa til treningska­mp noen mil sør for Marbella i Sotogrande i dag. Trener Bengt Saeternes sier han liker Bjørlo, bekrefter at han er god nok, men føler seg nødt til å avvente beslutning­en om kontrakt eller ei.

Det har ikke bare med posisjoner og troppens sammensetn­ing å gjøre, men også økonomi. Slik Aftenblade­t forstår det, kan Saeternes enten hente to bilige spillere eller bruke resten av spillerbud­sjettet på en dyrere spiller før troppen er komplett.

– Vi har hele tiden spilt med åpne kort overfor Bjørlo og sagt at vi ikke kan love ham noe. Skriver vi kontrakt med ham, får jeg kanskje ikke hente flere. Vi har også hentet Adrian Berntsen og Ingvald Halgunset. De er også lokale og litt like Bjørlo som spillertyp­er, vurderer Saeternes om spilleren Sandnes Ulf også hadde i kikkerten da han spilte i Sola.

Eriksen slippes trolig til Sandnes Ulf-trener Bengt Saeternes har et par uavklarte posisjoner på laget mot Ull/Kisa, men stiller trolig slik i 4-4-2: Pål Vestly Heigre - Axel Kryger, Jasmin Bogdanovic, Tapio Heikkilä, Bjørnar Holmvik - Ingvald Halgunset, Christian Landu Landu, Adrian Berntsen, Morten Bjørlo - Vegard Erlien og Sanel Kapidzic.

Det er ventet at Kent Håvard Eriksen får slippe til de siste 1015 minuttene mot Ull/Kisa og litt mer mot Raufoss i den siste kampen lørdag.

– Det er ikke bestemt ennå. Jeg skal ta en prat med Eriksen, han skal i stor grad få avgjøre det selv, legger Saeternes til om spilleren som var så fotballsug­en etter det lange skadeavbre­kket at han holdt på å løpe ut av egen kropp under tirsdagens trening.

 ?? STIG NILSSEN ?? Morten Bjørlo går inn i startellev­eren mot Ull/Kisa i dag. – Jeg ønsker å spille fotball på heltid i 1. divisjon, sier han om den uavklarte situasjone­n rundt en kontrakt i Sandnes Ulf.
STIG NILSSEN Morten Bjørlo går inn i startellev­eren mot Ull/Kisa i dag. – Jeg ønsker å spille fotball på heltid i 1. divisjon, sier han om den uavklarte situasjone­n rundt en kontrakt i Sandnes Ulf.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway