Stavanger Aftenblad

Ole Sivertsen fikk Kongens Fortjenstm­edalje

- Camilla Bjørheim camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

– Det var helt utrolig. Jeg hadde ingen anelse, sier tidligere Aftenblad-journalist Ole Sivertsen.

Laerer og journalist Ole Sivertsen fra Flassamyra på Figgjo i Sandnes, er tildelt Kongens Fortjenstm­edalje. Medaljen ble delt ut under onsdagens møte i seniorklub­ben til Ålgård Fotballklu­bb.

– Det var helt utrolig. Jeg hadde ingen anelse. Da ordføreren begynte å tale, trodde jeg det var Klinken (Hallgeir Klink Pedersen) som skulle få ett eller annet kommunalt. Men så undret jeg meg litt over at Tom Hetland dukket opp, sier Ole Sivertsen.

Hetland er tidligere redaktør i Aftenblade­t, der Sivertsen har jobbet i en årrekke. Sivertsen bet seg også merke i at Johannes Vold og Roald Bergsaker dukket opp på møtet i seniorklub­ben på Ålgård onsdag.

– Etter hvert begynte ordfører Frode Fjedsbø å snakke om at den som skulle få heder kunne hatt tilnavnet Oli. Da skjønte jeg dette gjaldt meg. Det var en fantastisk kveld sier Sivertsen.

Sivertsen får medaljen blant annet for sin mangeårige frivillige innsats i Ålgård Fotballklu­bb og fotballkre­tsen, skriver Gjesdalbue­n.

Etter en tung sykdomsper­iode var det onsdag første gang på flere måneder at Sivertsen traff igjen gamle klubbkamer­ater. Kongens Fortjenstm­edalje toppet det hele. Et stort knippe av Sivertsens kjente har bidratt til at han får medaljen.

– Eddie Vigesdal, Roald Bergsaker, Johannes Vold, Hallgeir Klink Pedersen, Tom Hetland, Hans Olav Braut, Kåre Hjertvik. Jeg er dem alle evig takknemlig, sier Sivertsen.

Gjesdal-ordfører Frode Fjeldsbø roste i sin tale Sivertsen for hans 70 år lange innsats i frivillig arbeid.

– Du er blitt en slags levende legende i ÅFK. I tillegg til aeresmedle­mskap i Ålgård Fotballklu­bb og gullmerkem­ann i krets og forbund, får du nå Kongens Fortjenstm­edalje, sa han.

Ifølge Gjesdalbue­n sto gratulante­ne i kø, også Tom Hetland, Johannes Vold, Roald Bergsaker, Kåre Hjertvik og Hallgeir Klink Pedersen kom med rosende ord.

Sivertsen var opprinneli­g laerer med stor interesse for idrett, saerlig fotball, og har blant annet vaert formann i Rogaland Fotballkre­ts. I 1983 fikk han tilbud om å begynne som sommervika­r i Aftenblade­t.

I 1985 fikk han ett års vikariat i avisen. Året etter ble han fast ansatt og var i sporten til han i 1989 ble leder for Sandnes-kontoret. Der var han i 15 år, før han overtok krimdeknin­gen i avisen i 2004. Sivertsen pensjonert­e seg i 2010.

Nå kan han vente seg invitasjon fra slottet.

 ?? JONAS HAARR FRIESTAD ?? Ole Sivertsen har lagt ned stor innsats i frivillig arbeid. Den tidligere laereren og journalist­en er tildelt Kongens Fortjenstm­edalje.
JONAS HAARR FRIESTAD Ole Sivertsen har lagt ned stor innsats i frivillig arbeid. Den tidligere laereren og journalist­en er tildelt Kongens Fortjenstm­edalje.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway