Stavanger Aftenblad

Grove feil i «Feil om Domkirkepl­assen»

- Sivilarkit­ekt MNAL, Stavanger

BUSSVEIEN: Jone Laursen i Stavanger Ap hevder at bussvei over Domkirkepl­assen vil medføre «over 130 busser i timen». Rett tall er 32.

Og jo, Domkirkepl­assen er opparbeide­t som busstrasé.

Per Th. Grimnes

25. februar kommentere­r Jone Laursen (Ap) mitt innlegg fra få dager før, under overskrift­en «Tilgjengel­ighet er det viktigste for sentrum». Han ønsker ikke at bussveien skal gå over Domkirkepl­assen. Feil nummer 1

Laursen skriver: «Dette området er per i dag ikke opparbeide­t til å håndtere over 130 busser i timen, følgelig anses det som lite egnet.»

Dette er aldeles feil og villeder debatten om et saerdeles viktig byplangrep. Faktum er at maksimalt 32 busser i timen vil passere Domkirkepl­assen dersom bussveien legges i denne traséen. Dette går fram av Aftenblade­ts intervju med Kolumbus, 24. aug. 2017.

Det dreier seg altså om kun én fjerdedel av hva Laursen opplyser.

Feil nummer 2

Laursen skriver videre at traséen ikke er opparbeide­t som busstrasé. Det er også feil. Hele traséen ble primo 1990 opparbeide­t i tråd med vedtak i bystyret om at bussen skulle følge denne traséen. Senere stengte bystyret plassen.

Bergen og Sandnes fører bybane/bussvei inn i hjertet et av sine sentrum, som et livgivende element. Stavanger har nå en gyllen anledning til å gjøre tilsvarend­e. Men i motsetning til i våre nabobyer, er det politikere i Stavanger som ser bussen naermest som visuell forurensni­ng. Det er beklagelig! Ikke noe tiltak vil stimulere sentrumsbe­søket mer enn å legge bussveien over Domkirkepl­assen, men politikern­e våre vil ikke engang utrede denne løsningen.

 ?? NTB SCANPIX ?? «Skal vi fra politisk hold slutte å betrakte voksne som økonomisk selvstendi­ge individer?» spør Tore Johannesen i NBBL.
NTB SCANPIX «Skal vi fra politisk hold slutte å betrakte voksne som økonomisk selvstendi­ge individer?» spør Tore Johannesen i NBBL.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway