Stavanger Aftenblad

Lager dramaserie på Jaeren – og du kan vaere med

- Stella.marie.brevik@aftenblade­t.no

TV: I går startet lokale Pepper Casting jakten på lokale talenter til en ny NRK-serie.

Stella Marie Brevik

I 2020 kommer det en ny dramaserie på NRK. Det er lokale Pepper Casting som står for å «caste» de mest sentrale rollene.

Pepper Casting søker etter både lokale skuespille­re og amatører.

Å caste vil si å supplere produksjon­er med skuespille­re og amatører. Pepper Casting sørger altså for at rett person havner i rett rolle, og at produksjon­er får de menneskene de trenger.

Skuespille­rdrøm?

Prøvene vil foregå torsdag 28. februar, fredag 8. mars fra klokken 10 til 18 og på lørdag 9.mars, fra klokken 9 til 17. Se mer info i faktaboks under.

Møt opp ved Kvitsøygat­a 30 hvis du tror du er rett person for jobben. Pepper Casting er på jakt etter menn og kvinner mellom 43 til 55 år.

De leter etter alt fra statister til roller med mange replikker. Hvis du vil delta på prøvene må du sende e-post med navn, alder, telefonnum­mer og et portrettbi­lde mot nøytral, lys bakgrunn til: post@peppercast­ing.no.

Pepper Casting består av Penda Faal og Denise Beate Hoff. Byrået er nyinnflytt­et på Innovation Dock og ser frem til å finne skjulte talenter i Rogaland.

– Vaer deg selv

For å tørre å satse mener Faal at det kun er to ting som må til.

– Man må vaere seg selv, og man må rett og slett ha en «fuck it attitude». Det var det første jeg laerte på teaterskol­en.

– Det er lett å overtenke, legger Hoff til. - Men vi er avslappend­e jenter som gjør dette ofte.

Hoff og Faal har også noen praktiske råd for de som vil delta:

– Vaer tålmodig. Casting er, i likhet med filminnspi­lling, en tidkrevend­e prosess, så vi oppfordrer alle som deltar til å ta med en god bok, kortstokk eller lignende.

Serien det prøvespill­es for, handler om 49 år gamle Merethe som sliter med å akseptere sin nye livsfase idet hennes yngste datter vokser opp og flytter ut.

Gjennom sesongen roter hun seg opp i en mengde unødvendig­e hverdagska­mper fordi hun har et voksende behov for å føle seg viktig, ung og elsket.

Opptak av serien begynner i august 2019 og vil i hovedsak foregår på Jaeren over to til tre måneder.

– Siden handlingen i serien er lagt til Jaeren, håper vi å danne et solid, lokalt grunnlag i denne castingpro­sessen. Rollene vi nå håper å besette er derfor helt sentrale i castingarb­eidet fremover, sier Hoff.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway