Stavanger Aftenblad

– Litt spesielt å vaere en av de store stjernene

- Egil.naerland@ aftenblade­t.no

GLASGOW: Europeisk friidrett handler nå i stor grad om Jakob Ingebrigts­en. 18-åringen innrømmer at det er litt spesielt.

Egil Ø. Naerland

– Det er jo det jeg har trent for alltid, men det litt spesielt å vaere der, sier Jakob Ingebrigts­en til Aftenblade­t etter at han har posert som det europeiske forbundets aller største stjerne før innendørsE­M her i Skottland.

Før fredagens første start klokken 1300 norsk tid, ble Jakob hentet inn for å fremme mesterskap­et sammen den franske EM-vinneren på 110 meter hekk, Pascal Martinot-Lagarde samt hjemmehåpe­ne Eilidh Doyle, vm-treer innendørs på 400 meter, og Rachel Miller, sølvvinner på 60 meter innendørs.

Alle ville spørre Jakob

Det europeiske friidretts­forbundets president, Svein Arne Hansen, Glasgows varaordfør­er David McDonald og Skottlands sporstsmin­isert, Joe Fitzpatric­k, var også på plass.

Etter den første obligatori­ske runden ved ordstyrer, fikk salen sjansen til å stille spørsmål.

Samtlige innspill fra internasjo­nal presse så naer som et spørsmål til franskmann­en Martinot-Lagarde, gikk til Jakob Ingebrigts­en.

Her er noen av spørsmålen­e han besvarte på perfekt engelsk, kjapt og kontant:

– Hvordan er det for deg å slå storebrødr­ene Henrik og Filip, er det vondt? 18-åringen smiler, men:

– Nei, det tenker jeg ikke på. Det har faktisk alltid vaert målet mitt å slå dem, fordi jeg vet at om jeg slår Henrik og Filip, så er jeg en av verdens beste.

– Vi har et utmerket forhold oss i mellom, vi trener alltid sammen, vi driver hverandre. Men det er klart alle vil vinne.

– Hvordan har livet ditt forandret seg etter EM i fjor da du vant dobbelt gull?

– Ikke noe saerlig. Jeg går på skolen, jeg bor sammen med partneren min, Elisabeth, jeg trener hver dag akkurat som før for å bli bedre og bedre. Nei, det er ikke mye som har forandret seg?

– Føler du deg helt uovervinne­lig nå?

– Nei, jeg kan bli slått, men jeg tenker aldri slik når jeg står på startstrek­en. Da har jeg fullt fokus på å vinne.

– Du slo nettopp verdensrek­ordholder Samuel Tefera, hvor for kan du løpe?

– Jeg er god for bedre enn persen min (3.36,02) innendørs, men jeg vet ikke hvor langt ned jeg kan komme.

– Hva med mesterskap­et her i Glasgow. Vil det gå fort nå også?

– Det er første gangen jeg stiller innendørs, og jeg ser for meg at det blir mer taktisk løping enn ute. Men det blir en god erfaring det også, og som sagt, jeg løper alltid for å vinne.

– Jeg får god konkurrans­e, ikke bare av Henrik og Filip, men også av flere gode fra andre nasjoner, advarer Jakob.

18-åringen får én time ekstra hvile mellom kvalifiser­ingen på 1500 meter og ditto på 3000 meter. Det syns han ikke noe om.

– Uff, det likte jeg ikke. Nå må jeg bruke energi og varme opp to ganger, utbryter han overfor Aftenblade­t etter å ha våknet til nytt tidsskjema i går morges.

Han gjentok det samme til stor forundring blant de fremmøtte i Glasgow City Chambers, midt i byen, torsdag ettermidda­g.

– I utgangspun­ktet skulle jeg ønsket at finalen på 1500 meter gikk lørdag og 3000 meter søndag, sier Jakob og tenker at den kanskje skarpeste konkurrent­en, Marcin Lewandowsk­i, får en liten fordel med en ekstra hviledag før finalen på 1500 meter.

Slik er programmet: y I dag klokken 12.50:

15.00 meter kvalik med Jakob og Filip Ingebrigts­en. y I dag klokken 14.00:

3000 meter kvalik med Jakob og Henrik Ingebrigts­en. y I morgen klokken 20.47:

3000 meter finale. y Søndag klokken 21.01:

1500 meter finale.

 ?? EGIL Ø. NAERLAND ?? Den franske hekkeløpsm­esteren Pascal Martinot-Lagarde ville ha selfie sammen med Eilidh Doyle, Rachel Miller, Svein Arne Hansen, og den største stjernen, Jakob Ingebrigts­en.
EGIL Ø. NAERLAND Den franske hekkeløpsm­esteren Pascal Martinot-Lagarde ville ha selfie sammen med Eilidh Doyle, Rachel Miller, Svein Arne Hansen, og den største stjernen, Jakob Ingebrigts­en.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway