Stavanger Aftenblad

Friskmeldt Tord Salte vil overbevise Bjarne Berntsen

- Kjetil Flygind kjetil.flyging@aftenblade­t.no

FOTBALL: For en uke siden lå han syk og isolert på et hotellrom i Spania. Nå er Tord Salte (20) frisk og fast bestemt på å spille seg inn på Viking-laget. Treningsle­iren i Marbella gikk i dass for Tord Salte. 20-åringen gikk glipp av flere treninger og verdifull kamptrenin­g grunnet spysyken som herjet på lagets hotell på den spanske solkysten.

Med én måned til seriestart er Salte friskmeldt og får sjansen til å gripe en plass i Bjarne Berntsens startellev­er hjemme mot Kristiansu­nd 31. mars.

– Det var kjipt å gå glipp av Lokomotiv-kampen i Marbella. Det hadde vaert en fin anledning til å vise meg fram. Derfor blir det fint å få en ny mulighet mot Odd nå. Det er gjerne en bedre anledning til å vise meg fram også. Det er mot et lag fra Eliteserie­n og det er slike lag vi skal møte i år. Da får jeg vist hvor jeg står sammenlign­et med det nivået, sier Salte til Aftenblade­t.

20-åringen vet at tiden er knapp til overbevise Bjarne Berntsen & co. Men han er klar på at han skal gjøre alt han kan for å klare det.

– Jeg mener jeg burde spille og nå skal jeg bevise det og forhåpentl­ig gjøre en god figur. Det hadde vaert optimalt med seier, at vi holder nullen og gjør en god kamp, sier Salte.

Forrige uke lå han i tre-fire dager for seg selv på hotellromm­et i Marbella. Da sykdommen sto på som verst fikk han bare i seg ett eple.

– Det er godt å vaere ferdig med den spysyken. Det var faele greier. Jeg var helt uten energi, jeg var helt tom, sier Salte.

Seks mann ute

Selv om jaerbuen er tilbake og de som var syke i Spania nå er på beina, mangler Viking seks spillere til møtet med Odd. Even Østensen og Harald Nilsen Tangen er begge skadet. Det samme er Johnny Furdal. I tillegg sliter Zlatko Tripic med en liten slitasjesk­ade i lysken og står over kampen i Skien. Viljar Vevatne og André Danielsen er syke.

– Vi har ikke fått stablet alle på beina, men vi er 18 stykker som reiser ned, sier Bjarne Berntsen.

Tord Salte går inn på laget på bekostning av Runar Hove som er tilbake i trening etter «Spania-syken». Hove er med til Skien, men bare med som backup i tilfelle noen blir skadet.

– Runar spilte mot Lokomotiv Moskva da Tord var sjuk, nå får Tord en hel kamp mens Runar er sjuk. Så sånn sett passer det bra at de begge får en hel kamp. Men det har vaert utfordrend­e. Viljar Vevatne skulle også fått sine første minutter i kamp, men nå er han blitt sjuk, sukker Viking-treneren.

Men det blir neppe en ny runde med sjukdom når laget reiser tilbake til Marbella neste uke. Viking har fått byttet til et nytt hotell.

– Vaert på hugget

– Hva forventer du av Tord Salte nå som han endelig kan spille igjen?

– Jeg håper selvfølgel­ig at han presterer bra. Det må alle som starter kamper for oss nå med fire uker (på søndag) til seriestart. Tord kom tilbake fra juleferie i veldig god form. Han har vaert på hugget og vil vise seg fra en bedre side enn i fjor høst, sier Berntsen.

Møtet med Odd blir Vikings første kamp mot et eliteserie­lag i vinter.

– Dette blir en tøff test. Odd er et lag som har ligget stabilt på øvre halvdel i Eliteserie­n i mange år, sier Berntsen.

Følg Odd-Viking via Aftenblade­ts livechat fra klokken 13.45.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Tord Salte er tilbake etter en snau uke med sykdom. Nå vil han kapre en plass i midtforsva­ret til Viking.
FREDRIK REFVEM Tord Salte er tilbake etter en snau uke med sykdom. Nå vil han kapre en plass i midtforsva­ret til Viking.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway