Stavanger Aftenblad

Riiber avgjorde i spurten og vant VM-gull i kombinert

-

SKI-VM: Jarl Magnus Riiber spurtet best og tok sin første VM-tittel i kombinert. Han ledet etter hoppingen og forsvarte ledelsen sin. Riiber kom til VM som stor favoritt etter å ha herjet i verdenscup­en hele sesongen, men han ble bare nummer fem i storbakkek­onkurranse­n. Under OL i fjor ble det to sure fjerdeplas­ser i de individuel­le øvelsene. Denne gangen levnet ikke verdenscup­vinneren noen tvil. Heming-løperen ga ikke konkurrent­ene noen sjanse da han spurtet inn til sin første VM-tittel.

Sølvet gikk til Østerrikes Bernhard Gruber, mens japanske Aikito Watabe tok bronsen.

Riiber la grunnlaget da han holdt hodet kaldt i hoppingen. Han landet på 107 meter under ikke altfor gunstige forhold og sikret seg retten til å gå ut først i langrennet.

– Jeg er fryktelig nervøs. Jeg skal vaere glad for å få dette unnagjort, sa Riiber til NRK før rennet.

Hjemmehåpe­t Franz-Josef Rehrl gikk ut sju sekunder bak Riiber i langrennet, men hadde tatt igjen nordmannen før det var gått to minutter. Rehrl fikk det derimot tungt på andrerunde­n, og det var Bernhard Gruber og Akito Watabe som ble farligste utfordrere.

Etter 6,5 kilometer hadde Watabe og Gruber sluttet seg til Rehrl og nordmannen, og det var en kvartett i gullkampen. Ut på sisterunde­n var det bare tre løpere igjen.

Gruber og Watabe kom sammen med Riiber inn på oppløpet, men ble parkert i spurten og slått med henholdsvi­s 1,4 og 4,6 sekunder.

Trønderen Espen Bjørnstad fikk det endelig til å stemme i hoppbakken og gikk ut som nummer to bare 6 sekunder bak landsmanne­n, men hadde ingen stor dag i sporet. Allerede etter en kilometer var avstanden nesten 25 sekunder. Han skjerpet seg og tok 6.-plassen.

Norge tok sin første individuel­le VM-seier siden Bjarne Engen Vik vant i Ramsau i 1999. (NTB)

 ?? TERJE PEDERSEN ?? Jarl Magnus Riiber ledet etter hoppingen men klarte å holde unna i spurten i langrennet.
TERJE PEDERSEN Jarl Magnus Riiber ledet etter hoppingen men klarte å holde unna i spurten i langrennet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway