Stavanger Aftenblad

– Det har ikke gått som planlagt

- Stig Nilssen stig.nilssen@ aftenblade­t.no

MARBELLA: Han forlot Viking for ett år siden for å spille på øverste nivå i Start. Det ble ikke en fulltreffe­r for Mathias Bringaker (22). I løpet av noen hektiske timer i påsken i fjor, ble Mathias Bringaker solgt fra nedrykkede Viking til opprykkskl­are Start for i overkant av 1 million kroner. Ett år senere har klubbene byttet plass. Nå er det Start som skal spille Obos-liga mens Viking er oppe igjen.

– Jeg fikk ikke tenkt så mye, ting skjedde ganske fort. Men det var et spennende prosjekt Start presentert­e i fjor, noe som var var bra for min utvikling, forklarer Bringaker overfor Aftenblade­t på vei til Start-trening i spanske Marbella.

Andrevalg bak Høiland

Mye har skjedd siden Staal Jørpeland-spilleren og den gang 16-åringen Mathias Bringaker ble tatt ut på Folkets lag som møtte Viking i 2012. Året etterpå signerte han kontrakt med de mørkeblå. Der ble han vaerende fram til etter nedrykket og da Start kom på banen for ett år siden. I Viking scoret han ni ganger på 48 kamper.

Bringaker understrek­er at han som fotballspi­ller alltid vil spille på høyest mulig nivå for å utvikle seg videre. I så måte anså han overgangen til Start som et nødvendig valg. Men det var også en annen faktor som spilte inn og gjorde at avgjørelse­n framsto som enkel i påsken i fjor.

– Jeg ble sett på som et andrevalg bak Tommy Høiland i Viking. Da var det jo interessan­t med en eliteserie­klubb som ville satse på meg, påpeker Bringaker.

Scoret viktige mål

Nå ble ikke Bringaker Starts foretrukne valg på topp i det som var det første året i sørlending­enes storsatsin­g med nye eiere som har pumpet uttallige millioner inn i klubben.

22-åringen startet bare én seriekamp, men han kom inn som innbytter i 20 oppgjør. I høstsesong­en scoret han flere viktige mål som sørget for at Start holdt liv i håpet om å unngå nedrykk. Men etter tap i de fire siste kampene havnet de til slutt nest sist - to poeng fra kvalifiser­ingsplasse­n.

– Jeg går ikke rundt og angrer på overgangen, men det gikk jo ikke helt etter planen. Å rykke ned to ganger på rad er ikke kjekt i det hele tatt. Det var et tungt øyeblikk for meg. Men nå er det bare å komme seg opp på hesten igjen, begynne å vinne fotballkam­per igjen og rykke opp igjen, sier han.

Aktuell i to posisjoner

– Du hadde en del kampavgjør­ende scoringer i høstsesong­en, hva betydde det for deg?

– Det betydde veldig mye for min egen selvtillit. Det var kjekt å få en slik avslutning og en del scoringer på rappen, men det viktigste var å berge plassen. Det klarte vi ikke, sier Bringaker som scoret fem seriemål for Start i fjor og har to år igjen av kontrakten.

Mathias Bringaker har spilt halvannen kamp så langt i oppkjøring­en. Han vet ikke helt hvordan han ligger an til å kapre en plass på laget, men det finnes muligheter både i midten og til høyre på topp i Starts 3–4–3-formasjon.

Plassen som midtspiss ser ut til å vaere forbeholdt fjorårets storkjøp, Adeleke Akyniemi.

– Bringaker har mer å gå på Sørlending­ene ankom Marbella onsdag ettermidda­g og skal trene på de strøkne banene her de neste 14 dagene. Det er en ung tropp trener Kjetil Rekdal disponerer denne sesongen.

Aktuell

– Hvilke planer har du for Bringaker denne sesongen, Rekdal?

– Han konkurrere­r mot Adeleke om spissplass­en, men er aktuell til å spille i én av de to andre rollene framme også, spesielt til høyre. Han må bare stå på. Det er jevnt foreløpig, svarer Start-treneren.

– Hvordan har Bringaker sett ut i oppkjøring­en?

– I likhet med de andre spillerne har Mathias mer å gå på. Både han og de andre har fått beskjed om at de må utvikle seg mer. Mathias må bli mer robust og bedre i spillets faser. Han er jo en målscorer, det trenger jeg ikke å fortelle ham, påpeker Kjetil Rekdal som møter Nest-Sotra til treningska­mp i gdag.

 ?? STIG NILSSEN ?? Mathias Bringaker på hotellet i Marbella etter endt Start-trening i går. – Som fotballspi­ller er det ikke kjekt å rykke ned to år på rad, sier han.
STIG NILSSEN Mathias Bringaker på hotellet i Marbella etter endt Start-trening i går. – Som fotballspi­ller er det ikke kjekt å rykke ned to år på rad, sier han.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway