Stavanger Aftenblad

Tyrkia og Russland starter patruljeri­ng i Idlib i Syria

-

IDLIB: Tyrkiske og russiske soldater begynner nå å patruljere i og rundt Idlib, den siste provinsen som fortsatt kontroller­es av islamistis­ke opprørere i Syria.

Opprørere fra hele Syria har det siste året funnet veien til Idlibprovi­nsen, i takt med at syriske regjerings­styrker og deres støttespil­lere har gjenerobre­t områder i resten av landet.

Russland støtter president Bashar al-Assad, mens Tyrkia støtter flere opprørsgru­pper. I september ble de to landene likevel enige om å opprette en demilitari­sert sone i Idlib og i fellesskap begynne å patruljere denne.

I går opplyste Tyrkias forsvarsmi­nister Hulusi Akar at våpenhvile­n står ved lag og at styrker fra de to landene nå begynner patruljeri­ngen som avtalt.

– Russiske patruljer begynner i dag i grenseområ­dene utenfor Idlib, mens tyrkiske soldater begynner i den demilitari­serte sonen, sa Akar til det statlige tyrkiske nyhetsbyrå­et Anadolu.

– Det har vaer restriksjo­ner i bruken av luftrommet over Idlib og Afrin-regionene, men fra og med i dag er disse opphevet, la han.

Idlib-provinsen kontroller­es i dag av Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som i stor grad består av opprørere fra den tidligere al-Qaida-gruppen Nusrafront­en.

Eksilgrupp­en Syrian Observator­y for Human Rights (SOHR) bekreftet fredag at russiske og tyrkiske styrker var på plass i og rundt provinsen. (NTB)

 ?? SEPPO SAMULI, AP/SCANPIX ?? Finlands statsminis­ter Juha Sipiläs kan etter valget i april søke samarbeid med andre partier.
SEPPO SAMULI, AP/SCANPIX Finlands statsminis­ter Juha Sipiläs kan etter valget i april søke samarbeid med andre partier.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway