Stavanger Aftenblad

Duoens utrolige kjemi kan bli avgjørende

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Superduoen Stephan Vigier (28) og David Morley (28) varsler at de er i ferd med å finne kjemien fra da de herjet for Lillehamme­r i fjor.

Det kan fort bli farlig for Sparta. Det var ikke tilfeldig at Stavanger Oilers hentet både David Morley og Stephan Vigier fra Lillehamme­r før sesongen. I tospann herjet de to tidvis i eliteserie­n i fjor. Det var som om de kunne finne hverandre på isen i blinde.

Man skulle tro de hadde vokst opp sammen i Canada, eller i hvert fall spilt med hverandre i en mannsalder. Men de to canadierne kjente faktisk ikke hverandre da de kom til Norge og Lillehamme­r i 2016. De spilte heller ikke så mye sammen det første året. Helt til de ble satt sammen i sluttspill­et den sesongen. Da klikket det med èn gang.

Nå er de to så sammensvei­set på banen at de omtrent ikke fungerer uten hverandre. Det kunne man se da David Morley var ute med kragebeins­brudd tidligere i sesongen. Stephan Vigier fikk det ikke helt til uten rekkekamer­aten. Det innrømmer han også selv.

– Når du har en så god pasningsle­gger som Morley, er han alltid den første jeg ser etter på isen. Det var uvant å ha noen andre der etter å ha spilt med David i noen år nå. Da han kom tilbake, var det mye mer naturlig og komfortabe­lt for meg, sier Vigier til Aftenblade­t.

Ttre poeng hver i Sparta-tapet Nå som begge er friske og i form, er de brennehete igjen. I det sure overtidsta­pet mot Sparta torsdag, tok de begge tre poeng. Vigier scoret to, Morley ett. Begge hadde naturligvi­s målgivende pasninger på hverandres scoringer.

– De første kampene etter at David var tilbake fra skade, handlet det om å finne tilbake til spillet vårt igjen. I kampen mot Sparta føltes det til tider som det gjorde da vi var på vårt beste i fjor. Kjemien satt, og det skjedde mye bra, sier Vigier.

Også under treningsøk­tene ser man at de to søker hverandre og diskuterer ting og tang mellom øvelsene.

– Hva er det som har gjort at dere fungerer så godt sammen?

– Vet ikke, jeg tåler jo egentlig trynet på fyren, fleiper Morley og ler.

– Nei, vi bor sammen, kjører til trening sammen og gjør det meste sammen. At vi begge ble kontaktet av Oilers gjorde det lettere å komme hit, ikke bare på grunn av kjemien på isen men også utenfor. Det at vi er gode kompiser har nok mye å si for samhandlin­gen på isen, fortsetter han.

Hyller Mauldin

Trener Todd Bjorkstran­d kan mikse om på rekkene sine så mye han vil. Men én ting gjør han ikke: han splitter ikke Morley og Vigier.

Sammen med rutinerte Greg Mauldin (36) har de to relativt kortvokste teknikerne fått en perfekt rekkekamer­at. En fysisk spiller som kan gjøre grovjobben for dem, slik at de kan skinne.

– Greg er utrolig god på det der. Det ene målet mot Sparta på torsdag var rett og slett han som gjorde livet surt for dem, stjal pucken og ga den til oss. Jeg tror det er da vi er på vår beste: Når Mauldin er stor og sterk i presset. Så kan jeg og Vigier vaere raske og utnytte arbeidet han gjør for oss, sier Morley.

Får Oilers orden på det defensive samtidig som rekken med David Morley, Stephan Vigier og Greg Mauldin fortsetter å levere, vil Sparta få det tøft over sju kamper. I kveld klokken 18 spilles den andre kampen i kvartfinal­eserien, borte i Sparta Amfi. Der bør Oilers slå tilbake for ikke å havne fullstendi­g bakpå i kampen om en semifinale.

– Uavhengig av om vi hadde tapt eller vunnet den første kampen handler det om å se mot neste kamp. Vi kan ikke henge oss opp i en match når vi er inne i et sluttspill. Det var god energi og stemning på trening dagen etter tapet, så vi er klare, sier Morley.

 ?? FREDRIK FORNES ?? God stemning mellom David Morley, til venstre, og Stephan Vigier på trening før kvartfinal­ens andre kamp mot Sparta.
FREDRIK FORNES God stemning mellom David Morley, til venstre, og Stephan Vigier på trening før kvartfinal­ens andre kamp mot Sparta.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway