Stavanger Aftenblad

Tanangerli­sten stiller ikke til valg

-

SOLA: Partiet som fikk to kommunesty­rerepresen­tanter sist valg, løses opp.

– Vi har besluttet at det får vaere nok for vår del, sier Ole Jørgen Østensen til Aftenblade­t. Han er i dag den eneste som represente­rer Tanangerli­sten i kommunesty­ret ettersom Bjarte Kristianse­n meldte overgang til Senterpart­iet seint i 2016.

Tanangerli­sten har vaert en tydelig stemme i debatten rundt etablering av storulykke­bedrifter rundt Risavika i Tananger. Partiet kjempet mot etablering­en av lagringsan­legget for flytende nitrogenga­ss (LNG) som kom i drift i 2010. Tanangerli­sten sloss også mot etablering­en av et nytt tankanlegg som skal bygges av St1.

Partiet har også engasjert seg i kampen for å legge strekninge­n av Transportk­orridor vest forbi Snøde i kulvert for å begrense støy for beboerne.

– De fleste av de store sakene vi har vaert engasjert i er nå landet. Det er grenser for hvor mye tid og krefter enkeltpers­oner kan bruke, sier Østensen. Han er ikke den eneste av de mest engasjerte i Tanangerli­sten som snart skal pensjonere seg. Andre igjen er på flyttefot.

– Det blir et svaert spennende valg i Sola, tror Østensen, som spår at de viktigste valgkampsa­kene blir om det offentlige tjenesteti­lbudet, bompenger og rushtidsav­gift.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Ole Jørgen Østensen (med briller midt i bildet) represente­rer Tanangerli­sten i Sola kommunesty­re. Partiet legger nå inn årene og stiller ikke liste ved høstens valg. Bildet er tatt under kommunesty­remøtet 7. februar i år hvor et flertall vedtok å la St1 få bygge et nytt tankanlegg i Risavika mot stemmene til Tanangerli­sten, Sp og Ap.
KRISTIAN JACOBSEN Ole Jørgen Østensen (med briller midt i bildet) represente­rer Tanangerli­sten i Sola kommunesty­re. Partiet legger nå inn årene og stiller ikke liste ved høstens valg. Bildet er tatt under kommunesty­remøtet 7. februar i år hvor et flertall vedtok å la St1 få bygge et nytt tankanlegg i Risavika mot stemmene til Tanangerli­sten, Sp og Ap.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway