Stavanger Aftenblad

Her kan det komme 600 boliger

- Håkon Jonassen Norheim hakon.norheim@aftenblade­t.no

SANDNES: Rundt området Sandnespol­itikere vil plassere sitt utendørsba­d, er det foreløpig planer om mer enn 600 nye boliger. Sist ut er Coop Sørvest, som vil bygge opp mot 200 boliger på Brueland. – Nå sitter vi klar med foten på gassen, og venter på fastsettin­gen av sentrumspl­anen, sier eiendomsdi­rektør i Coop Sørvest, Leif Terje Hegreberg. Samvirkela­get har 92 butikker i fem fylker, fra Hordaland til Telemark. Hovedkonto­ret er på Brueland i Sandnes, og her har de en Coop Mega, mens Obs Bygg-butikken flyttet herfra til Hove for kort tid siden. Nå har de klar planer om å bygge boliger på den 23 dekar store tomten.

– Vi har jobbet en stund med å se hva vi kan få ut av området. Dette er en indrefilte­t i Sandnes, mener administre­rende direktør Tore Klovning i Coop Sørvest.

River butikken

Coop-laget har gått sammen med Veidekke, og arkitektko­ntoret Sjo Fasting har laget foreløpige tegninger av hvordan det kan bli på Brueland. Disse er sendt som innspill til sentrumspl­anen i Sandnes.

– Mega-butikken ønsker vi å videreføre, men den skal rives og bygges opp igjen et annet sted på tomten, sier Klovning.

Foreløpige planer viser potensielt 182 boliger på området, men ifølge Klovning er det for tidlig å si noe om hvor mange det kan bli. Det er også muligheter for kombinert naerings- og boligareal.

– Nå venter vi på hvilke forutsetni­nger sentrumspl­anen setter. Vi har fått gode tilbakemel­dinger fra kommunen, så får vi se hva vi får mulighet til å regulere inn, sier Klovning.

y y y y y

y y y

y

Aftenblade­t skrev mandag om Sandnes kommunes planer om et utendørs badeanlegg i Sandvedpar­ken. Setter du markøren i Sandvedpar­ken og drar passeren rundt, har fire aktørene totalt planer om å bygge over 600 boliger rundt dette eventuelle badeanlegg­et (se illustrasj­onen). I det gamle rådhuset skal også Base Property bygge Sandnes Helsepark.

I tillegg skal kommunen selge tre eiendommer i Jaerveien og Håkon 7s gate i dette området, som fort kan bli regulert til boliger.

– Vi syns det er positivt med all aktivitet i området. Planene til de andre aktørene er spenstige. Det skaper utvikling, mener Klovning.

For å få prosjektet til å gå opp mener han en viktig forutsetni­ng er å få regulert inn nødvendige parkerings­plasser til Coop Mega-butikken.

Skal også fortettes

I tillegg til de fire prosjekten­e i kartet er det levert inn planer om vesentlig fortetting i kanten av selve Sandvedpar­ken, litt sørvest for nedkjørsel­en til Coop Mega og opp mot Sandved.

Dessuten har Bane Nor Eiendom planer om et større byutviklin­gsprosjekt på det gamle godsområde­t på Brueland, på andre siden av jernbanen i forhold til Coop Sørvest.

 ??  ?? Det fjerde prosjektet: Bruelandse­nteret kan få 182 boliger.
Det fjerde prosjektet: Bruelandse­nteret kan få 182 boliger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway