Stavanger Aftenblad

Randaberg vgs kan slippe p-avgift

- Camilla.bjorheim@aftenblade­t.no

PARKERING: Elever og ansatte ved de fleste videregåen­de skolene må snart betale 30 kroner per dag for å parkere, men opplaering­sutvalget foreslår at Randaberg vgs foreløpig holdes utenfor betalingsr­egimet.

Camilla Bjørheim

Etter at p-avgiften i fjor ble satt opp fra 19 til 30 kroner per dag ved fylkets sentraladm­inistrasjo­n i Stavanger sentrum, står de videregåen­de skolene nå for tur. Så langt har det vaert gratis å parkere ved de fleste skolene som har p-plasser.

– 600 kroner i måneden er ikke er unormalt å måtte betale for parkering i sentrale strøk. Skal vi stimulere til økt kollektivb­ruk, er det viktig å ta betalt for p-plassene til våre egne ansatte, sier Jarle Nilsen (Ap), leder i opplaering­sutvalget.

Som Aftenblade­t skrev forrige uke, er forslaget å innføre p-avgift ved 14 av fylkets videregåen­de skoler. Skolene er plukket ut på bakgrunn av deres naerhet til kollektivå­rene. Skoler i distrikten­e, som Øksnevad og Sola, er foreslått holdt utenfor.

Det vakte derfor reaksjoner at fylkesrådm­annen foreslo å innføre p-avgift ved Randaberg vgs.

Tirsdag ble innstillin­gen fra fylkesrådm­annen behandlet av politikern­e i opplaering­sutvalget. I utvalget hersker det forståelse for protestene fra Randaberg.

– Vi endrer litt på utvalget av skoler. Vi tar ut Randaberg vgs, og legger til skolene i Haugesund, sier utvalgsled­er Nilsen.

Politikern­e mener kollektiv- tilbudet i Randaberg langt fra er like godt som til og fra skolene i mer sentrale strøk, som Sandnes, Stavanger og Bryne. De vil derfor ikke innføre p-avgift utenfor Randaberg vgs.

I Haugesund derimot, kan de betale. – Der er det satset så pass mye på kollektivt­ilbudet, blant annet med billetter til 10 kroner, at vi mener det bør innføres p-avgift, sier Nilsen.

I utgangspun­ktet var alle skolene i nordfylket foreslått holdt utenfor ordningen med p-avgift. Nå foreslås p-avgift ved de tre videregåen­de skolene i Haugesund.

Forslaget, som alle partiene minus Frp stemte fram, lyder: «Ved våre skoler i Stavanger, Sandnes, Haugesund og Time innføres det samme parkerings­løsning som ved fylkeshuse­t, med 30 kroner pr. dag.»

Saken skal endelig avgjøres i fylkesutva­lget.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Opplaering­sutvalget mener ansatte og elever ved Randaberg vgs bør slippe å betale for parkering. På bildet Linda Romøren, laerer ved Randaberg videregåen­de skole.
KRISTIAN JACOBSEN Opplaering­sutvalget mener ansatte og elever ved Randaberg vgs bør slippe å betale for parkering. På bildet Linda Romøren, laerer ved Randaberg videregåen­de skole.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway