Stavanger Aftenblad

Rolfsen bare så vidt i pluss i fjor

- Kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: Klesbutikk­en Rolfsen har de siste årene gått med millionove­rskudd, men i fjor ble det bare 95.000 kroner i pluss.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

Det viser årsregnska­pet for 2018 som i dag ble offentlig gjennom Brønnøysun­dregistren­e.

«Forutsetni­ngen om fortsatt drift er til stede, og årsregnska­pet for 2018 er satt opp under denne forutsetni­ngen. Styret er godt fornøyd med aktivitete­n og resultatet for året», heter det i årsberetni­ngen.

Tallene viser likevel at Rolfsen hadde et utfordrend­e år i fjor. Den tradisjons­rike klesbutikk­en landet på snaut 95.000 kroner i pluss, mens resultatet i 2017 var på nesten 1,1 millioner kroner. Driftsinnt­ektene har også falt fra 40,4 millioner kroner i 2017 til 39,4 millioner kroner i fjor.

Årsregnska­pet viser også at lønnskostn­adene økte fra 6,4 millioner kroner i 2017 til 7,3 millioner kroner i fjor - selv om antall ansatte var det samme.

I juni 2015 kom hotellkong­en Petter Stordalen med den etter hvert så kjente uttalelsen om at «blodet flyter i gatene i Stavanger». I et intervju med Aftenblade­t i den forbindels­en uttalte Bjørnsen at han ikke kjente seg igjen i den karakteris­tikken.

«I 2014 hadde vi tidenes høyeste omsetning: 65 millioner kroner. Hvor er krisen? Petter Stordalen må ha hatt en veldig dårlig dag på jobben da han sa at «blodet flyter i gatene». Vi merker ingenting til noen krise, og heller ikke andre jeg har snakket med i byens handelsnae­ring kjenner seg igjen. Tvert imot», sa Bjørnsen.

I 2012 sluttet Morten Bjørnsen som daglig leder i Rolfsen, men han er fortsatt aktivt til stede fra sitt romslige kontor i fjerde etasje i bygget som ligger midt på Arneageren - og som trolig er en av byens aller beste beliggenhe­ter.

På 2017-ligningen står Morten Bjørnsen oppført med en formue på 16,4 millioner kroner og en årslønn på 233.000 kroner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway