Stavanger Aftenblad

Finn Christian Ekstrøm er død

-

Stavangerm­annen og håndballen­tusiasten Finn Christian Ekstrøm døde onsdag 13. mars på Tasta sykehjem, 87 år gammel.

Han må kunne kalles en skikkelig patriot, en ekte SIF-gutt med klubbånden plantet langt inn i sjelen. Gjennom 50 år tok han sin tørn både som administra­tor, håndballsp­iller samt fotballog håndballdo­mmer.

Det hører med til sjeldenhet­ene at noen ble forbundsdo­mmer i håndball i en alder av 50 pluss. Som aktiv spiller sluttet han faktisk med kretsmeste­rskap i 1986. Som 71-åring spilte han som lagets eldste på G40-laget under veteran-NM og fikk med seg en bronsemeda­lje.

Han måtte slutte som toppdommer både i håndball- og fotball etter henholdsvi­s 30- og 20 års tjeneste. I tiden 1977-1982 var han formann i SIFs hovedstyre. Det var idretten som var hans hobby. Alltid opplagt, smilende og begeistret. Han var engasjert på mange områder og hadde en stor betjentska­pskrets med gode venner.

Finn Chr. giftet seg med sin Astrid i 1954 og de hadde vaert gift i 64 år. Han fikk to barn, Svein-Rune og May-Britt og hadde også to barnebarn. Familien hadde god kontakt og han var fornøyd med at både barn- og barnebarn var involvert i SIF-håndball.

Med sin vinnende vesen og lure smil hadde han alltid gode bemerkning­er på lager. Han var et snilt og omsorgsful­lt menneske som satte gode spor etter seg i SIF-miljøet.

Stefan Merenyi

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway