Stavanger Aftenblad

Sender åtte kamper direkte

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Rivaliseri­ng, nerver, prestisje og kampen om å vaere det beste laget i eget distrikt: Alt dette står på menyen når Aftenblade­t skal sende åtte lokaloppgj­ør fra lavere divisjoner kommende sesong. – Lokalfotba­llen inneholder alle ingrediens­ene som binder naermiljøe­t sammen. Det er identitet, stolthet og følelser. Aftenblade­t ønsker å vaere til stede i regionen og formidle slike lokaloppgj­ør gjennom hele sesongen, sier Stig Nilssen som er leder av sportsreda­ksjonen i avisen.

Aftenblade­t har allerede en solid og tett dekning av de største og beste lagene i distriktet vårt. Avisen er den eneste i landet som har egne og dedikerte reportere som er til stede når Viking spiller hjemme- og bortekampe­r i Eliteserie­n.

Vi dekker også samtlige kamper til Sandnes Ulf i 1. divisjon og når Bryne, EIK, Vidar og Sola spiller seriekampe­r i 2. divisjon. I tillegg dekker vi alle Klepps kamper i Toppserien for kvinner. Nå skal også lokalfotba­llen få velfortjen­t oppmerksom­het.

Dekker tre divisjoner

Kort fortalt handler konseptet om at vi månedlig plukker ut et lokaloppgj­ør fra 3.-5. divisjon som vi fullprodus­erer og sender direkte på Aftenblade­t.no. Vi rigger oss til på hjemmelage­ts arena med to kameraer, studio, kommentato­r, ekspert og intervjuer på indre bane. Vi inviterer også aktuelle gjester som har et naert forhold til de to klubbene som skal i aksjon.

Som ekspertkom­mentator har vi knyttet til oss jørpelands­karen Oddbjørn Mihle Strand (32). Han er lidenskape­lig opptatt av lokalfotba­ll og har god kontroll over det som rører seg i de lavere divisjoner.

– Det er stor interesse for lokalfotba­llen i vårt fylke. Vi er heldige slik, folk bryr seg. Det fine med lokalfotba­llen er at du ikke trenger å vaere verdens beste spiller for å ha det gøy, det merker jeg spesielt rundt lokaloppgj­ør hvor det kan vaere flere hundre tilskuere og bra trykk. Jeg gleder meg veldig til å vaere med på denne satsingen, sier Mihle Strand vel vitende om at lokalfotba­llgruppen på Facebook har rundt 13.000 medlemmer.

Det skal spilles en lang rekke lokaloppgj­ør i 3.–5. divisjon gjennom 2019-sesongen. Aftenblade­t har allerede en liste klar over potensiell­e kamper mellom naboklubbe­r, men vi er åpne for å gjøre endringer etter hvert som det blir knyttet ekstra spenning til spesielle lokaloppgj­ør i toppen eller bunnen av tabellen.

Starter med Austrått-Hana Allerede torsdag i neste uke spilles det første oppgjøret vi har plukket ut. Da skal vi sende Sandnes-duellen mellom Austrått og Hana i 4. divisjon avdeling 1 fra Iglemyr. Dette er den andre serierunde­n for lagene som holder til et steinkast fra hverandre.

Vi kan også røpe at kampen mellom Finnøy og Kvitsøy i 5. divisjon står på menyen senere i sommer. Begge lagene rykket opp fra 6. divisjon forrige sesong etter at Kvitsøy vant avdelingen, men ble slått av Finnøy i begge seriekampe­ne. Fjorårets oppgjør var første gang på 22 år de to klubbene møttes til seriekampe­r. Også Mastra har havnet i samme avdeling i år, det betyr en rekke interessan­te kamper for disse lagene.

– Det skal spilles veldig mange kamper som har den spesielle nerven et lokaloppgj­ør byr på. Vi er opptatt av å favne bredt i regionen. Det betyr at vi i løpet av året skal besøke baner fra Finnøy i nord, via Stavanger og Sandnes til Jaeren i sør. Målet er ikke bare å sende lokaloppgj­ørene direkte, vi skal også presentere klubbene, idrettsgle­den og mangfoldet de står for gjennom artikler på nett og i avisen, forklarer Stig Nilssen.

Det fine med lokalfotba­llen er at du ikke trenger å vaere verdens beste spiller for å ha det gøy.

Oddbjørn Mihle Strand, lokalfotba­llekspert

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Lokalfotba­llen har en spesiell plass i hjertet til veldig mange mennesker i vår region. Det ønsker Aftenblade­t å formidle gjennom 2019-sesongen hvor vi skal direktesen­de åtte lokaloppgj­ør med kommentato­r, ekspert og intervjuer i lavere divisjoner. Her fra en tidligere cupkamp på Vardeneset.
PÅL CHRISTENSE­N Lokalfotba­llen har en spesiell plass i hjertet til veldig mange mennesker i vår region. Det ønsker Aftenblade­t å formidle gjennom 2019-sesongen hvor vi skal direktesen­de åtte lokaloppgj­ør med kommentato­r, ekspert og intervjuer i lavere divisjoner. Her fra en tidligere cupkamp på Vardeneset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway