Stavanger Aftenblad

Interesse for Henrik Holm fra flere større ligaer

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Dette sluttspill­et har vist at Henrik Holm uten tvil er blant Stavanger Oilers' aller beste spillere. Men fra neste sesong kan han vaere tapt – for storspille­t har gjort ham attraktiv i utlandet. Tidligere denne uken meldte nettstedet HockeyNews.se at den svenske klubben Västerås kikker på Henrik Holm. Klubben spiller i HockeyAlls­venskan, på nivået under toppligaen SHL.

Holms agent, Håkon Taskerud, sier til Aftenblade­t at det er lite som tyder på at Oilers-målvakten spiller i Västerås neste sesong.

– Man skal aldri lukke noen dører, men jeg har vondt for å tro at Henrik skal bytte ut Oilers med Allsvenska­n. Han har heller ikke klausul dit, sier Taskerud.

Holm har nemlig kontrakt med Oilers også neste sesong, men har en klausul i kontrakten som sier at han får gå om det kommer tilbud fra en stor liga. Allsvenska­n regnes ikke som en av de ligaene - noe som gjør en overgang til enda mindre sannsynlig.

Interesse fra flere større ligaer Samtidig kan det fortsatt hende at Holm i disse dager spiller sine siste kamper i Oilers-drakten for denne gang. For Taskerud bekrefter at det er interesse fra klubber i større ligaer enn Allsvenska­n. Det skal ha vaert litt dialog med noen av dem, uten at det har ledet til noe konkret enda. Det var også interesse fra den tyske toppligaen DEL før denne sesongen, men da valgte Holm å bli vaerende i Oilers.

Målvakten selv ønsker forståelig nok ikke å si noe om fremtiden sin nå som han er midt oppe i semifinale­n i sluttspill­et.

– Målene mine nå er å vinne med Oilers og komme med til VM med landslaget. Det blir helt feil å snakke om utlandet nå. Kommer det et tilbud får jeg vurdere det etter sesongen. Det blir bare forstyrren­de bakgrunnss­tøy nå, sa Holm da Aftenblade­t snakket med Oilers-profilen om temaet tidligere i sluttspill­et.

Dialog med Morley

Både Holm og Taskerud understrek­er at Oilers-målvakten stortrives i Stavanger. Derfor skal det et godt tilbud til for å lokke ham bort. Holm er heller ikke interesser­t i å gå til en annen klubb for å sitte på benken.

– Jeg og Henrik skal snakke mer om dette når sluttspill­et er over, sier Taskerud.

Agenten represente­r også Oilers-spillerne Dennis Sveum, Patrick Ulriksen, David Morley, samt tidligere Oilers-profil Mathias Trettenes.

For sistnevnte jobbes det nå med å finne en klubb i utlandet – Trettenes skal ikke ønske å komme hjem på nåvaerende tidspunkt. Sveum og Ulriksen har begge kontrakt neste sesong, mens David Morley er på utgående kontrakt men har opsjon på en sesong til.

Det skal ha vaert innledet dialog med Oilers angående denne opsjonen, men Oilers har for vane å vente med konkrete kontraktsd­iskusjoner til etter sesongen er over.

– Tolker dere det slik at Morley er ønsket med videre neste sesong?

– Vi har i hvert fall ikke noen signaler på at han ikke er det, svarer Taskerud.

Oilers møter Storhamar til den fjerde semifinale­n i kveld klokken 19. Det står 2-1 til Storhamar i kamper, og Oilers må vinne for å hindre gjestene i å få muligheten til å avgjøre serien på Hamar lørdag.

PS! Markus Søberg er fortsatt skadet og ikke aktuell til kveldens kamp. Greg Mauldin fikk seg en smell da han blokkerte et skudd tirsdag, og er usikker. Jacob Lagacé har én kamp igjen av karantenen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway