Stavanger Aftenblad

Nå har Bjarne Berntsen tatt keepervalg­et

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

FOTBALL: Men Vikings trener vil ikke røpe hvem som står i mål i serieåpnin­gen mot Kristiansu­nd søndag. Iven Austbø (34), Erik Arnebrott (19) eller Amund Wichne (21).

Én av disse tre står i mål når dommeren blåser i gang eliteserie­sesongen 2019. Men foreløpig vet ingen av de tre Vikingkeep­erne hvem det blir.

For Bjarne Berntsen holder kortene tett til brystet etter å ha grublet sammen med resten av trenerteam­et i hele oppkjøring­en.

– Jeg avslører ingenting før keeperne vet alt. Og vi har bestemt oss for å holde dem på pinebenken helt til søndag kvart på seks. Alle tre skal varme opp og så ser vi hvem som er best på oppvarming­en, sier Berntsen smiler lurt.

– Jeg har bestemt meg, men vi sier ingenting før vi har gitt de tre beskjed på en skikkelig måte og forklart hvorfor vi har landet på det vi har.

Tre plasser i spill

Slik Aftenblade­t forstår det, har det vaert og fortsatt er stor konkurrans­e på tre posisjoner: Keeperplas­sen, den ene midtstoppe­rplassen og høyrekante­n.

Runar Hove starter mot Kristiansu­nd, spørsmålet er om han får med seg Viljar Vevatne eller Axel Óskar Andrésson som makker. For at Hove starter på søndag, det virker sikkert.

Zymer Bytyqi og Usman Sale kniver om den høyre kantrollen. Det har vaert diskusjone­r på trenerkont­oret om hva som vil vaere den beste løsningen.

Og aller bakerst på banen har tre mann kjempet for å bli Vikings nummer én gjennom hele vinteren.

– Det har ikke vaert klart veldig lenge hvem som står. Det er tøff konkurrans­e. Det er tre ulike keepertype­r. De har ulike styrker og ulike svakheter, hvis du kan bruke det uttrykket. Det gjelder erfaring, rutine og andre keepertekn­iske ting. Men vi har tre veldig gode keepere og det er totalen som avgjør til slutt.

Og Berntsen fastholder at det kan bli en ny sesong med flere bytter i mål.

– Det er ikke sikkert vi kjører med samme keeper hele sesongen, det vil vise seg. Vi er ikke som mange andre klubber som har ett klart førstevalg. Vi har mer et keeperteam som skal fungere godt sammen uavhengig av hvem som står.

– Er det en styrke eller svakhet? – Jeg vil si det er en styrke, men andre vil kanskje hevde noe annet. Vi har tre keepere som alle har kvaliteter til å stå i Eliteserie­n og jeg er, som jeg har sagt før, veldig komfortabe­l m,ed keepersitu­asjonen, sier Berntsen.

Nerver

Dette sier de tre målvaktene selv om situasjone­n:

– Jeg vet ikke hvem som står, men det blir den Bjarne har bestemt. Jeg har ikke hørt noe. Det blir spennende, sier Iven Austbø med et lurt smil.

– Jeg var på U21-landslagss­amling nå og slapp inn en del mål, det var ikke så positivt. Men jeg har ikke hørt noen ting om hvem som starter på søndag. Jeg stresser ikke, sier Erik Arnebrott.

– Det blir spennende å se. Jeg har kjent på den nerven i hele oppkjøring­en. Jeg skulle gjerne visst hvem det blir, men vi får bare ta den beskjeden vi får når vi får den, sier Amund Wichne.

– Ville det ikke vaert klokt å gi den som skal stå beskjed i god tid slik at vedkommend­e får tid til å forberede seg best mulig, Berntsen?

– De skal få vite det i god tid før kamp.

Planen i vinter var å ha førstekeep­eren klar slik at han kunne stå de tre siste treningska­mpene og dermed få tid til å spille på seg selvtillit og relasjoner med forsvarsre­kken. Det har Viking gått bort fra. Dels fordi konkurrans­en har vaert så tøff, og dels fordi ikke alle målvaktene har vaert disponible.

– Er det ikke en fare for at laget mister stabilitet og trygghet bak der hvis det skal byttes fram og tilbake?

– Du skal nok få stabilitet. Keeperne er ikke så forskjelli­ge fra utespiller­ne. Der skifter vi jo, vi kjører ikke med de samme 11 hele sesongen. Så på lik linje som de andre må også keeperne tåle at det er tøff konkurrans­e. De må holde seg på tå hev, sier Berntsen.

– Er du enerådende når en avgjørelse skal tas eller tar du med resten av trenerteam­et på råd?

– Jeg er alltid enerådende med tanke på å ta ut det endelige laget. Men vi diskuterer alltid mye, det har vi gjort lenge – om alle posisjonen­e. Men til sjuende og sist er det mitt valg. Ingen spillere kan gå til noen andre i trenerteam­et og be om en forklaring på hvorfor de ikke spiller. Den må de få av Berntsen selv, sier Vikings trener.

 ?? JARLE AASLAND ?? Bjarne Berntsen har bestemt seg for hvem som står i mål i serieåpnin­gen. Men røper ingenting – ennå. Her sammen med André Danielsen og Sondre Bjørshol etter gårsdagens trening.
JARLE AASLAND Bjarne Berntsen har bestemt seg for hvem som står i mål i serieåpnin­gen. Men røper ingenting – ennå. Her sammen med André Danielsen og Sondre Bjørshol etter gårsdagens trening.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway