Stavanger Aftenblad

Oilers frir til fansen før kveldens avgjørende kamp

- Christoffe­r Hjalmarsso­n tekst og foto

ISHOCKEY: Stavanger Oilers tapte 1-5 for Storhamar på lørdag og må derfor vinne kveldens kamp for å kunne ta seg til finale i sluttspill­et. Nå håper spillerne at publikum ikke har gitt opp håpet. Med seieren i helgen gikk Storhamar opp i 3-2 i kamper i semifinale­serien som spilles best av syv. Dermed må Oilers vinne i kveld for at sommerferi­en ikke skal vaere et faktum. Spillerne har på ingen måte gitt opp og nå håper de publikum kan hjelpe laget til triumf.

– Forskjelle­n kan vaere enorm! Forrige kamp vi spilte hjemme fikk vi en god start og fansen pumpet oss virkelig opp. Du følte energien nede på benken og isen, skryter David Morley.

Amerikaner­en er ikke i tvil om at hjemmefans­en i DNB vil spille en viktig rolle også i kveld.

– Når det er slik er det mye lettere å fokusere på det som er bra. Publikum heier på gode sjanser, taklinger og blokkering­er, og det gir oss energi. Så det trenger vi virkelig nå og jeg er sikker på at publikum vil stå bak oss, fortsetter Morley.

Han får støtte av Henrik Holm. Keeperen var svaert frustrert etter helgens tap, men håper publikum lar tvilen komme Oilers til gode. For laget skal i hvert fall gi alt.

Når det er fullsatt i DNB, så er det lite som slår den stemningen der. Selv om vi ikke fortjener full hall etter hvordan vi spilte i helgen, så har vi gitt dem gode opplevelse­r hjemme tidligere i sluttspill­et og vi skal gjøre alt i vår makt for klare det igjen, sier Holm.

Suksessopp­skriften

Tidvis har Oilers spilt strålende hockey denne sesongen. Spesielt i en periode rundt juletider virket laget ustoppelig. Også i sluttspill­et har de vist glimt av hva de kan, som hjemme mot Storhamar sist. Da ledet de 4-0 etter to perioder, så det er ingen tvil om at laget er kapable til å ta seg til en finale.

– Vi må gjøre som vi gjorde forrige gang. Komme med fullt trøkk, vi må vaere solide defensivt og så må vi ta det vi får offensivt. Tørre å vaere kreative når vi skal vaere det, men vi må også kjenne igjen situasjone­ne slik vi gjorde før jul. Også vite når det må gjøres enkelt, det er en nøkkel. Vi kan ikke drille på feil sted og ta risiko på feil tidspunkt, mener Holm.

Helgens kamp var bare 14 sekunder gammel da Storhamar tok ledelsen. Noe som selvsagt gjorde oppgaven svaert vanskelig for Oilers. David Morley mener noe av nøkkelen ligger i kampens tidlige fase.

– Forrige hjemmekamp var det totalt motsatt. Vi kom godt i gang og fikk vårt publikum med oss. Det er det vi må fokusere på. Og så må vi styre spillet og tempoet, ikke la Storhamar ta kontroll. Vi må vaere aggressive for de er åpenbart et godt lag og får de tid så vil de spille bra. Derfor må vi presse de konstant og tvinge frem noen feil, sier Morley.

Må vinne på Hamar

Der kampene på Hamar har endt med klare seiere for hjemmelage­t, så har Oilers så langt vunnet begge matchene på egen is. Det er også slik at Stavanger har den minste isflaten i serien mens Storhamar har den største. Holm vil imidlertid ikke høre snakk om at det skal gi så store utslag.

– Det er klart det er en forskjell, men det må vi bare håndtere. Vi har vunnet kamper der tidligere i år, og det skal ikke ha så mye å si. Dette er en del av hockey og er du god kan du håndtere alle spillets faser. Enten det er stor eller liten is, konkludere­r Holm.

Dermed gjenstår det bare å se om Oilers får en ny mulighet til å knipe en seier på Hamar. Aller først må kveldens kamp vinnes.

 ??  ?? – Vi kan ikke drille på feil sted og ta risiko på feil tidspunkt, mener keeper Henrik Holm.
– Vi kan ikke drille på feil sted og ta risiko på feil tidspunkt, mener keeper Henrik Holm.
 ??  ?? David Morley er ikke i tvil om at hjemmefans­en i DNB vil spille en viktig rolle også i kveld.
David Morley er ikke i tvil om at hjemmefans­en i DNB vil spille en viktig rolle også i kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway