Stavanger Aftenblad

Tameka Butt sørget for nok en Klepp-seier

- Svein Hagen

FOTBALL: Tameka Butt scoret begge målene og sørget før at Klepp er ubeseiret etter to serierunde­r. Samtidig har laget ikke sluppet inn baklengsmå­l. – Det var jo tilnaermet umulig å spille god fotball på denne sandbanen. Det skulle liksom vaere gras, men det var faktisk bare sand. Jeg kan vel trygt si at det var et helt annet underlag enn det vi er vant til fra vår kunstgrasb­ane, sier Klepp-kaptein Tuva Hansen like etter lørdagens oppgør på Nadderud.

Jaerlaget tok initiative­t og gikk rett i strupen på hjemmelage­ts spillere i oppgjøret, men det var ikke lett å trenge gjennom den bastante muren av Stabaek-spillere.

Det jevnet seg ut litt utover den første halvdelen av omgangen. Det var likevel tydelig at Klepp jaktet en trepoenger i sin første bortekamp for sesongen. Men begge lagene slet innledning­svis veldig med å skape målsjanser.

Hele den første omgangen var preget av mye feilpasnin­ger og lite konstrukti­vt spill fra begge.

– Greit nok at banen er dårlig og nesten umulig å spille på, vi skal likevel ikke bruke naermest en hel omgang på å tilpasse oss de forholdene, mener Hansen.

I løpet av 45 minutter ble det ikke produsert en eneste målsjanse for noen av lagene. Naermest var Klepp og Tameka Butt, som kom til en avslutning­smulighet, men skuddet havnet en del meter over målet.

Løsnet for Klepp etter pause To minutter ut i den andre omgangen kom kampens første skikkelige målsjanse. En gavepakke fra Klepp-forsvaret ga hjemmelage­t en eventyrlig mulighet til å score, men solid inntreden av keeper Lindsey Burke Harris gjorde at det endte med et hjørnespar­k.

– Jeg følte virkelig at det løsnet veldig for oss etter pause. Vi brukte den første omgangen til å tilpasse oss underlaget, etter det følte jeg at vi hadde full kontroll på kampen, forklarer hun.

Ni minutter ut i den andre omgangen satte Klepp fart i angrep, og i kombinasjo­n med godt spill, endte ballen hos Tameka Butt inne i feltet. Hun gjorde ingen feil og satte ballen helt nede i stolperote­n og sørget for 1–0 til jaerlaget

– Var jo en lettelse for hele laget når Tameka satte inn den første scoringen, da hadde vi virkelig troen på at vi skulle dra det hele i land, sier Klepp-kapteinen.

Klepp var stadig på farten utover i omgangen, og de spilte seg fram til flere halvsjanse­r, men uten at det ble scoringer.

Tameka Butt nølte ikke da hun fikk muligheten fem minutter før slutt. Enkelt og greit satte hun ballen bak Stabaeks keeper og sørget for at Klepp vant sin andre kamp på rad.

Røa neste

– Nå har vi virkelig fått en pangstart på sesongen. To seire og seks poeng er solid. Samtidig er det ikke til å legge skjul på at det faktum at vi har spilt to kamper uten å slippe inn baklengsmå­l, er noe vi er oppriktig stolte av. Den defensive strukturen i laget fungerer i alle fall godt, understrek­er Tuva Hansen.

Det er nå to uker til neste seriekamp, som er hjemme mot Røa. Et lag som også har fått en tilsvarend­e start på sesongen som Klepp. De ligger foran Klepp på tabellen, grunnet litt bedre målforskje­ll.

– Garantert ingen lett kamp, men den neste kampen er tross alt hjemme på eget kunstgras, som vi helt klart behersker bedre enn sandbanen på Nadderud, understrek­er Tuva Hansen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway