Stavanger Aftenblad

Slutt på kreftene for Sivert Wiig

- Stian Grythaugen

LYGNA: Sivert Wiig var sjanseløs på å henge med de beste på 10-kilometere­n i NM fredag. Nå trenger kroppen en pause. Gjesdal-løperen har bak seg en lang og meget solid langrennss­esong. Det første merkes godt. På Lygna fredag ble det tungt for både Wiig og flere, og påskeføre i løypene gjorde heller ikke oppgaven spesielt mye enklere.

Etter å ha gått inn til 37.-plass, slått med ett minutt og 52 sekunder av norgesmest­er Martin Johnsrud Sundby, måtte Wiig innrømme at vinterens mange konkurrans­er begynner å merkes på kroppen.

- Ja, det merkes godt på formen og motivasjon­en. Det skal bli godt med en pause nå, sa han til Aftenblade­t.

21-åringen hang godt med fra start på 10-kilometere­n, mens andrerunde­n ble en kraftanstr­engelse.

- Veldig bra førsterund­e som vanlig, og som vanlig fikk jeg det på andrerunde­n. Alt var egentlig som vanlig, smilte Wiig humoristis­k.

- Jeg hadde ikke så veldig store ambisjoner på forhånd. Jeg visste det kom til å bli løst, og det er ikke mine favorittfo­rhold, men det var kjekt å gå, tilføyde han.

Han har først og fremst levert resultater som sprinter denne sesongen. Niendeplas­sen i verdenscup­sprinten i Drammen og femteplass­en i U23-VM er de fremste høydepunkt­ene.

- Det har gått veldig bra på sprint, så der er jeg godt fornøyd med sesongen, men jeg ser samtidig at jeg må gjøre en jobb for å bli bedre på distanse foran neste sesong, fastslo Gjesdal-løperen.

- Hva blir oppskrifte­n for å klare det?

- Det må bare mye trening til. Jeg var ute veldig mange måneder i fjor sommer, og det henger nok igjen ennå, så jeg satser på at det skal bli bra etter et solid treningsår, avsluttet 21-åringen som også neste sesong vil vaere en del av skiforbund­ets Team Veidekke-Vest.

 ?? VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY ?? – Det har gått veldig bra på sprint, så der er jeg godt fornøyd med sesongen, sier Sivert Wiig.
VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN NORWAY – Det har gått veldig bra på sprint, så der er jeg godt fornøyd med sesongen, sier Sivert Wiig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway