Stavanger Aftenblad

Gabbas skulle til å stenge døren for godt. Så skjedde det noe

- Kjell.ivar.grondal@aftenblade­t.no

STAVANGER: I sju år gikk Gabbas med underskudd. Så kom investoren­e Jan Henrik Jelsa og William Gulliksen på banen. Nå går den tradisjons­rike slakterbut­ikken bedre enn noensinne.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

– Det var på tide at vi kjøtthuer fikk tilført litt økonomisk kompetanse. Daglig leder og en av eierne av Gabbas, Einar Jørgensen, ler godt av sin egen uttalelse. Året han snakker om er 2012. I regnskapet skriver revisor følgende: «Det er vesentlig usikkerhet om fortsatt drift. Fortsatt drift er avhengig av bedre inntjening og utsatt betalingst­idspunkt for tilleggskr­editt fra selskapets bankforbin­delse som forfaller 31.12.13».

– Vi var i praksis konkurs, og vi skulle til å låse døren for godt. Vi hadde hatt noen magre og tunge år, og nå var det ikke mer å hente. Det var trist, sier Jørgensen i dag.

Spyttet inn 2,5 millioner

Men så skjedde det noe. Plutselig tok Jan Henrik Jelsa og William Gulliksen kontakt. De er to av totalt fire gründere og eiere av Pizzabaker­en. De var blitt kjent med situasjone­n til Gabbas og hadde et sterkt ønske om å ikke la slakterbed­riften gå overende. Det gjorde at duoen gikk inn med 2,5 millioner kroner mot 50 prosent eierskap i selskapet.

– Det var en lettelse. Vi fikk tilført frisk kapital og ikke minst fikk vi inn dyktige folk som kan økonomi og som har gode forbindels­er. Jan Henrik og William reddet driften av Gabbas, og det er vi veldig takknemlig­e for, sier Jørgensen.

William Gulliksen omtaler Gabbas sin snuoperasj­on som et eventyr.

–Jeg er selv gammel pølsemaker, og det er enormt kjekt å se hva folkene hos Gabbas nå får til. De har nå en sunn drift kombinert med at de leverer produkter som holder høy kvalitet.

– Som investorer blir dere ikke rike av å vaere på eiersiden i Gabbas. Hvorfor gikk dere inn med 2,5 millioner i 2012?

– Dette handler om å ta vare på folk og på de litt mindre spesialbut­ikkene. Alle kan ikke bare vaere en del av en stor kjede, svarer Gulliksen, som legger til at Gabbas leverer flere produkter til Pizzabaker­en.

– Gabbas var allerede den gang vi gikk inn på eiersiden en viktig leverandør av spesialpro­duserte varer til oss. Denne produksjo

 ?? CARINA JOHANSEN ?? Gabbas går bedre enn noensinne, og de ansatte har all grunn til å smile. Fra venstre: Einar Jørgensen, Marianne Maele og Trine Tait.
CARINA JOHANSEN Gabbas går bedre enn noensinne, og de ansatte har all grunn til å smile. Fra venstre: Einar Jørgensen, Marianne Maele og Trine Tait.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway