Stavanger Aftenblad

DSD selger Norled til utlandet for over to milliarder kroner

-

STAVANGER: Når Stavangers­ke nå kvitter seg med ferjer og hurtigbåte­r, markerer det slutten på en 164 år lang historie.

Tor Dagfinn Dommersnes

Familiesel­skapet Det Stavangers­ke Dampskipss­elskap (DSD) selger Norled, et av landets største ferje- og hurtigbåts­elskaper. Kjøpere er det nordiske infrastruk­turselskap­et CapMan Infra og det kanadiske selskapet CBRE Caledon Capital Management med en halvpart hver.

DSD opplyser ikke hva kjøpesumme­n er, men Sysla erfarer at den skal ligge i overkant av to milliarder kroner. Norled har vaert et heleid dattersels­kap av DSD.

– Det er en tid for alt. Konsernet skal investere mye penger i årene som kommer, og vi så nå behovet for at en ny aktør med finansiell­e muskler kunne ta over Norled, sier Ingvald Løyning, konsernsje­f i DSD og styreleder i Norled, til Sysla.

DSD har aldri vaert større Løyning viser til at DSD skal investere 5,3 milliarder kroner i tankskip, busser og ferjer de neste årene. Om lag halvparten av de planlagte investerin­gene ligger i Norled.

Han legger likevel ikke skjul på at salget skjer med blandede følelser. DSD ble etablert da selskapet kjøpte sin første båt i 1855. Hjuldamper­en «Ryfylke» var med det også den første båten i det som i dag er Norled.

– Dermed er det 164 års historie som nå er over. Det er klart det er vemodig at denne virksomhet­en selges. For meg som ryfylking er det også personlig vemodig at vi ikke lenger skal drive med ferjer, vedgår finnøybuen Løyning.

Ifølge Løyning har salgsprose­ssen pågått i om lag et år, først gjennom analyser og deretter med konkrete oppkjøpssa­mtaler det siste halvåret. Han er overbevist om at de to kjøperne er det riktige valget for Norled.

– Vi har vaert veldig opptatt av å finne en eier som har økonomiske muskler og vilje til å ta Norled videre. Det er jeg overbevist om at vi har her, sier Løyning.

Norled skal fortsatt ha hovedkonto­r i Stavanger - under samme tak som DSD.

Norled er DSD-dattersels­kapet som har gått best de siste årene. I 2017 ble det et overskudd på 110 millioner kroner, og i fjor ble det ytterliger­e forbedring. Da ble det et resultat før skatt på 228 millioner kroner - som var tidenes beste resultat. Norled hadde inntekter på 2,37 milliarder kroner i 2018,

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Ingvald Løyning, med Norled-ferja MF «Stord» i bakgrunnen.
FREDRIK REFVEM Ingvald Løyning, med Norled-ferja MF «Stord» i bakgrunnen.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway