Stavanger Aftenblad

– Jeg er idrettspre­sident til søndag. I hvert fall

- Stig Nilssen

IDRETT: Han svarer fortsatt ullent på om han ønsker å ta opp kampen mot de to andre kandidaten­e, men Tom Tvedt er uansett stolt over det han har levert som idrettspre­sident. – Jeg er veldig glad i idretten og føler meg ikke ferdig med jobben vi har gjort de fire siste årene. Hadde jeg følt det, ville jeg sagt det til valgkomite­en, påpeker Tom Tvedt overfor Aftenblade­t.

– Jobbes det i kulissene for å lansere deg som et benkeforsl­ag og en tredje kandidat?

– Det kan jeg ikke svare på, sier Tvedt.

– Har du blitt kontaktet av saerforbun­d som ønsker at du skal stille og fortsette som idrettspre­sident?

– Jeg har fått signaler fra noen som ønsker det, ja, svarer Tvedt.

Mollekleiv og Kjøll

I helgen avholdes årets idrettstin­g på Lillehamme­r. Som idrettspre­sident har Tom Tvedt ledet norsk idrett de siste fire årene. De siste 20 årene har ingen presidente­r blitt gjenvalgt. Det ser heller ikke ut til å skje denne gangen.

Av de seks kandidaten­e, hvor Tvedt var den ene, landet valgkomite­en enstemmig på Sven Mollekleiv som ny president. 64-åringen har solid erfaring fra norsk idrett.

Han har sittet som leder for fotballfor­bundets etiske komité, jobbet med landslaget i ishockey, vaert markedssje­f i fotballfor­bundet og informasjo­nssjef i Norges Idrettsfor­bund. Mollekleiv har også en lang periode som president og generalsek­retaer i Norges Røde Kors.

Nylig bestemte Berit Kjøll (63), som også var blant kandidaten­e valgkomite­en vraket, seg for å ta opp presidentk­ampen mot Mollekleiv under helgens ting. Det skjedde etter at blant andre Håndballfo­rbundet lanserte sin støtte til henne.

Kjøll jobber i ledelsen i den kinesiske telefongig­anten Huawei. Tidligere har forretning­skvinnen jobbet i Telenor og vaert direktør i Steen & Strøm, Tusenfryd og Flytoget. Geir Lippestad, Arild Mjøs Andersen, og Eirik Sørdahl var de tre andre kandidaten­e.

To kandidater - til nå

Tom Tvedt var skuffet da valgkomite­en ikke innstilte ham på en ny periode, men sier han ikke har bestemt seg for om han vil ta opp kampen mot Mollekleiv og Kjøll. Skal det skje, må han bli lansert og fremmet under søndagens valg. Tvedt sier han har "mye god støtte" i norsk idrett.

– Det er to kandidater. Til nå. Til sjuende og sist er det medlemmene som bestemmer hvem som blir idrettspre­sident. Det blir et

 ?? VIDAR RUUD, NTB SCANPIX ?? – Jeg må ydmykt få si at resultaten­e i toppidrett­en de fire siste årene er de beste noensinne, sier Tom Tvedt foran helgens idrettstin­g på Lillehamme­r. Han er kryptisk rundt spørsmål om han kan dukke opp som en joker når valget av idrettspre­sident skal gjøres søndag.
VIDAR RUUD, NTB SCANPIX – Jeg må ydmykt få si at resultaten­e i toppidrett­en de fire siste årene er de beste noensinne, sier Tom Tvedt foran helgens idrettstin­g på Lillehamme­r. Han er kryptisk rundt spørsmål om han kan dukke opp som en joker når valget av idrettspre­sident skal gjøres søndag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway