Stavanger Aftenblad

Naermer seg overgang til Østerrike

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: VM har en ekstra dimensjon for Mathias Trettenes (25). Han spiller for egen fremtid. Med to scoringer så langt tyder mye på at han fortsetter i utlandet og ikke returnerer til Stavanger Oilers nå. I mars ble det klart at Mathias Trettenes ikke fikk fornyet kontrakt med tyske Krefeld Pinguine. Siden har den tidligere Stavanger Oilers-profilen vaert på klubbjakt. Da han var hjemme og trente med gamle lagkamerat­er i Stavanger før VM, var han klar på at han ikke ønsker å komme hjem riktig enda. Målet var å bruke mesterskap­et som et springbret­t mot en ny klubb i utlandet.

Før dagens avslutning­skamp mot Latvia, står Trettenes med to scoringer og én assist. 25-åringen scoret Norges mål i det sviende 1–9-tapet for Sverige, hadde målgivende mot NHL-stjernene fra Russland og satte et flott mål i 7–1-seieren over Italia.

Ser mot Østerrike

Trettenes’ agent, Håkon Taskerud, er glad for at Trettenes har vist seg frem, og legger ikke skjul på at det gjør hans jobb enklere.

– Det er klart det er viktig at han leverer. Vi leter mest mot ligaen i Østerrike akkurat nå. At han scoret mot Italia, som har mange spillere som holder til i den ligaen, er positivt, sier Taskerud til Aftenblade­t.

– Hvor naer er dere en ny klubb?

– Vi er i dialog med noen klubber og håper å få landet noe nå like etter VM. Samtidig er det langt fra å vise interesse til å signere en kontrakt.

– Det er altså kroken på døren for håpet mange Oilers-fans har om at han i stedet skal komme hjem i sommer?

– Vi kan ikke skrinlegge det helt. Det er bare ett lag for Mathias i Norge. Men han har ambisjoner om å spille ute nå, og da blir jeg lei meg om vi ikke får til det, svarer han.

Også Holm har vaert god Oilers-målvakt Henrik Holm har også fått vist seg frem i VM. Mot Italia sto han en kjempekamp og holdt Norge inne i kampen da motstander­ne yppet seg. Holm har ikke lagt skjul på at han ønsker å prøve seg i utlandet på et tidspunkt. Han har kontrakt med Oilers en sesong til, men hadde en klausul i kontrakten som sa at han kunne forlate klubben til fordel for en større liga. Denne gikk ut 1. mai.

– Var det dumt at klausulen gikk ut like før han nå stråler i VM?

– Jeg tror ikke det, for Stavanger er ikke en klubb som stopper spillere om muligheten dukker opp uansett. Jeg tror kanskje det bare har vaert positivt, at han kan spille med lave skuldre, sier Taskerud.

Det er altså fortsatt mulig at Holm drar dersom et attraktivt tilbud fra utlandet plutselig skulle komme på bordet – men da er det opp til Oilers. Taskerud understrek­er imidlertid at Holm forholder seg veldig profesjone­lt til kontrakten med Oilers og at dette ikke er en aktuell problemsti­lling per dags dato.

Etter å ha slått Østerrike 5–3 og Italia 7–1 i helgen har Norge sikret seg plassen i A-VM, selv etter fire strake tap innledning­svis mot Russland, Tsjekkia, Sverige og Sveits. Uansett utfall av dagens kamp mot Latvia blir Norge altså å se i neste års verdensmes­terskap i Sveits. Nordmennen­e har fordelen av to dagers hvile i forkant av VMs siste kamp, som har nedslipp klokken 16.15. Motstander Latvia spilte kamp i går.

(i Bratislava): Tsjekkia – Sveits 12.15, Norge – Latvia 16.15, Sverige – Russland 20.15. Gruppe A (i Kosice): Finland – Tyskland 12.15, Slovakia – Danmark 16.15, Canada – USA 20.15.

Etapperitt­et Giro d'Italia, verdenstou­ren (23 av 38): 10. etappe (flat), 145 km Ravenna – Modena 13.45.

Forus 18.30 (V65, DD, V5).

 ?? JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN ?? Mathias Trettenes fikk ikke fornyet kontrakt i Tyskland etter 2018/19-sesongen. Nå ser det ut til at det blir flytting til Østerrike.
JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN Mathias Trettenes fikk ikke fornyet kontrakt i Tyskland etter 2018/19-sesongen. Nå ser det ut til at det blir flytting til Østerrike.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway