Stavanger Aftenblad

Organisasj­oner ber om stans i all oljeleting

-

KLIMA: Miljøverno­rganisasjo­ner har startet en underskrif­tskampanje med mål å stanse all leting etter olje og gass i Norge. Besteforel­drenes klimaaksjo­n, Naturvernf­orbundet og Natur og Ungdom står bak.

Tor Dagfinn Dommersnes

rekordmang­e nye letelisens­er. Dersom andre land gjør som Norge, blir konsekvens­ene meget farlige for millioner som allerede lider i dag og for våre barn og barnebarn og alle som kommer etter oss, heter det i oppropet.

Oppropet tar sikte på å samle underskrif­ter fra organisasj­oner, private og offentlige virksomhet­er, politiske gruppering­er og enkeltpers­oner.

Foreløpig har disse organisasj­onene sluttet seg til aksjonen: Baerekraft­ig liv på Landås, Caritas, Changemake­r, Concerned Scientists Norway, Framtiden i våre hender, Forum for utvikling og miljø (ForUM), Greenpeace Norge, Internasjo­nal kvinneliga for fred og frihet, Miljøagent­ene, Norsk klimanettv­erk, Stopp oljesponsi­ng av norsk kulturliv og Spire.

28 forskere i Oslo og Bergen har også skrevet under på oppropet.

 ?? JARLE AASLAND ?? Under Equinors generalfor­samling på Forus i sist uke demonstrer­te Guttorm Grundt og Gro Nylander, begge med røde hatter, i «Besteforel­drenes klimaaksjo­n».
JARLE AASLAND Under Equinors generalfor­samling på Forus i sist uke demonstrer­te Guttorm Grundt og Gro Nylander, begge med røde hatter, i «Besteforel­drenes klimaaksjo­n».

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway