Stavanger Aftenblad

Berntsen er ikke skremt av nivåforskj­ellen

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@ aftenblade­t.no

MOLDE/

STAVANGER: Viking og Molde befinner seg for tiden på to forskjelli­ge fotballpla­neter. Men avstanden er ikke skremmende stor, mener Bjarne Berntsen. Viking slapp inn fem mål for andre gang denne våren da serieleder Molde i store perioder herjet i mandagens kamp. Et spillesuge­nt og i norsk målstokk stjernespe­kket Molde-lag, gjorde som de ville.

VIking-trener Bjarne Berntsen erkjente etter kampen at laget hans var sjanseløse, spesielt i 2. omgang.

Men etter noen timer på puten i Molde og et par flyturer senere, var Berntsen mer optimistis­k når han vurderer prestasjon­en, resultatet og de to klubbene.

– Jeg synes ikke det er så langt opp for oss. Det var langt opp i 2. omgang, men ikke i 1. omgang. Med noen små og fornuftige justeringe­r, er det ikke langt opp. Jeg ser på ingen måte svart på det, sier Berntsen til Aftenblade­t.

20 år i toppen

Viking har uansett fått en god start på sesongen og står med 14 poeng på ni serierunde­r. Det er absolutt godkjent og vel så det.

Etter nedrykket i 2017 har Viking lagt planer for å gjenreise klubben. Første fase var å rykke opp til Eliteserie­n igjen. Fase to består i å stabiliser­e seg i divisjonen, mens fase tre handler om å bygge klubben videre.

Derfor var møtet med Molde interessan­t. I idylliske Romsdal holder altså Norges beste lag til. De siste 20 årene har klubben stort sett vaert et lag i toppen av norsk fotball, sett bort fra nedrykket i 2006.

De har tre seriegull, to cupgull og tre seriesølv de ti siste årene. For 20 år siden deltok laget i Champions League, men har også solid erfaring fra Europe League de siste årene.

Med en sterk økonomi, som gjør de i stand til å konkurrere om de beste spillerne, har Molde befestet sin posisjon her hjemme. Godt hjulpet av duoen Røkke og Gjelsten som står bak Aker Stadion, i tillegg til at de har spyttet et betydelig antall millioner inn i klubbkasse­n.

I Viking er situasjone­n en ganske annen. Økonomien har lagt klare dempere på ambisjoner og muligheter for utvikling. Fordi uten en solid økonomi og forutsigba­rhet, er det vrient å ta opp kampen med de aller beste.

Det vet Bjarne Berntsen bedre enn de fleste. Derfor har han også snakket mye om det veiskillet han mener Viking står ved nå.

Ikke sammenlign­bart

– Jeg synes vi driver godt med de ressursene vi har i Viking. Du vil alltid ha litt mer. Men det er ikke sånn at penger betyr alt. Da skulle Rosenborg vaert suverene, det er de ikke. Det gir oss ingen trøst at penger ikke gir automatisk suksess, men det går an å drive bra uten å vaere blant dem som bruker mest.

– Bør det vaere mulig å få det til i Stavanger når vi ser hva de har fått til i lille Molde?

– Ikke nødvendigv­is. Vi vet alle hva Røkke og Gjelsten har betydd der oppe, men Molde har også gjort en veldig god jobb selv. Det skal de ha ros for. De har fått inn de rette spillerne, solgt dyrt og tjent gode penger. Vi leter ikke engang på samme hylle som Molde henter fra. De bestemte seg for å bli en seriøs utfordrer til seriegulle­t og var den klubben som kjøpte mest før denne sesongen. I øyeblikket kan vi ikke sammenlign­e oss med Molde.

Viking hadde nesten et helt lag av lokale spillere eller spillere med en viss lokal tilhørighe­t i Rogaland som spilte mandag kveld. Molde hadde noen få fra sitt distrikt.

– Vi har valgt en litt annen vei. Derfor må vi tåle å få noen tilbakesla­g uten at vi blir «shaky». Penger er uansett ikke alt. Du må jobbe godt innenfor de rammene du har enten du har mye eller lite, det er hele nøkkelen. Og det føler jeg vi gjør, sier Berntsen.

Allerede torsdag er det nye oppgaver for Viking. Da helt i andre enden av skalaen. Viking møter Hinna fra 4. divisjon til lokaloppgj­ør.

Viking hadde nesten et helt lag av lokale spillere eller spillere med en viss lokal tilhørighe­t i Rogaland som spilte mandag kveld.

Molde hadde noen få fra sitt distrikt.

 ?? SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX ?? Viking-keeper Iven Austbø måtte gi seg etter én omgang i Molde mandag. Han plukket to baller ut av nettet, Amund Wichne, som kom inn ved pause, måtte hente ut tre baller. Viking var sjanseløse mot serieleder­en.
SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX Viking-keeper Iven Austbø måtte gi seg etter én omgang i Molde mandag. Han plukket to baller ut av nettet, Amund Wichne, som kom inn ved pause, måtte hente ut tre baller. Viking var sjanseløse mot serieleder­en.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway