Stavanger Aftenblad

EIK: – Vi kan bli større enn Bryne

-

FOTBALL: I alle år har EIK vaert lillebror. Fram til nå. EIK og Bryne har beveget seg i motgående retninger de siste årene, og før kveldens cupkamp må hjemmelage­t innfinne seg med et lite favorittst­empel.

Erlend Borren Kristoffer­sen

om det. Vi er nødt til å vise det, understrek­er han.

– Ute etter å skape historie Bryne er en tradisjons­rik klubb som har vunnet cupgull og spilt i øverste divisjon. EIK er ute etter å skape sin. Andersen sier han merker at flere og flere spiller ønsker seg til Egersund.

– Spesielt etter forrige sesong har jeg merket at flere ønsker seg til oss. Vi synes selv vi spiller attraktiv fotball. Der har vi et fortrinn, påpeker Andersen vel vitende om at EIK også er konkurrans­edyktige på lønn.

Bryne-trener Jan Halvor Halvorsen tror på en åpen kamp mellom to jevne lag. Et tett kampprogra­m med tre kamper på åtte dager, gjør at treneren planlegger å rotere på laget til cupkampen i Egersund.

– Det er noen som ikke har fått så mye spilletid til nå. De vil få sjansen mot EIK, sier Halvorsen.

– Vil det si dere prioritere­r serien?

– Serien er viktig, men vi vil gjerne gå videre i cupen også, svarer treneren.

Tror på åpen kamp

Asle Tjøtta er daglig leder i Bryne FK. Han tror de har gode sjanser mot Ojan Bijans menn.

– Vi viste sist vi var i Egersund at vi er et vel så godt lag som EIK. Jeg tror det blir en åpen kamp, sier Tjøtta. Han er ikke overrasket over at EIK har hentet inn Bryne sportslig.

– De har folk som står bak og finansiere­r spillere. I flere år har de prøvd å ta det siste steget uten å lykkes. Samtidig har vi havnet der vi er. Da blir det sånn, sier Tjøtta.

– Vi frykter ingen lag EIK-trener Ojan Bijan ønsker ikke å uttale seg om styrkeforh­oldet mellom klubbene. Han ønsker heller å få beviset gjennom resultater i årets sesong. Den muligheten får han i kveld, en kamp Bijan ser optimistis­k fram til.

– Jeg har stor tro på avansement. Det er selvfølgel­ig målet, sier han.

Bijan tror vi får se et kampbilde der EIK har mest ball, og et Bryne-lag som ønsker å bryte spillet høyt i banen.

– På hjemmebane skal vi dominere og styre kampene, sier treneren.

– Tror du på et cupeventyr i år? – Ja, det tror jeg. Vi frykter ingen og har et godt lag. Vi kan bite godt fra oss i cupen, sier Bijan om klubben som senest i 2017 slo Viking ut av cupen på hjemmebane.

 ?? KJELL ÅVENDAL ?? Egersund tar i kveld imot Bryne til 2. runde i cupen. I serieåpnin­gen spilte de uavgjort.
KJELL ÅVENDAL Egersund tar i kveld imot Bryne til 2. runde i cupen. I serieåpnin­gen spilte de uavgjort.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway