Stavanger Aftenblad

Seks eiendommer i sentrum til salgs for over 100 millioner

-

STAVANGER: Flere eiendommer i Stavanger sentrum ligger nå ute for salg – med Holgersen-kvartalet som den dyreste til rundt 40 millioner kroner. Investor Anne Langeland Espedal vil at faerre skal eie mer i den innerste bykjernen.

Kjell-Ivar Gilje Grøndal

– Generelt er det en velkommen konsolider­ing som skjer i sentrum nå. I tråd med sentrumsst­rategien mener vi at det er rett vei å gå at det er faerre som eier mer. Da vil det for eksempel vaere lettere å dra i samme retning for å få den utviklinge­n, veksten og mixen som vi ønsker i sentrum. Vårt mål er å skape god atmosfaere og bidra til et attraktivt bysentrum, sier daglig leder i Retail Stavanger, Anne Langeland Espedal, til Aftenblade­t.

Ukjent brødrepar er store

Hun har de siste årene gjort en rekke investerin­ger i sentrum sammen med sin mann Harald Espedal. Eiendomspo­rteføljen som indirekte eies gjennom familiesel­skapet Espedal & Co., er i dag på over 200 millioner kroner. Mange av eiendommen­e eies sammen med Jan Olav Steensland og hans familie.

På hjemmeside­n til Retail Stavanger står det oppført at de har eierandele­r i totalt 21 eiendommer i Stavanger - 15 av disse er innenfor den såkalte sentrumskj­ernen. Adressene vi snakker om er Østervåg 5, 6 og 30– 32, Kirkegata 29, Hospitalga­ta 6, Søregata 9 og 30, Skagenkaie­n 3 og 33–37, Nygata 2 og 3, Øvre Holmegate 1, Verksgata 24–26, Skagen 7 og Nordbøgata 9A.

– Disse investerin­gene viser naturligvi­s at vi synes sentrum er spennende, men vi er ikke alene om å mene det. Det er flere store investorer som nå satser i sentrum, sier Langeland Espedal.

Brødrepare­t Leif Kenneth og Bjørn Fjelde er én av disse. Sammen driver de selskapet AS Fjelde som eier en rekke eiendommer i sentrumskj­ernen på adresser som Nedre Strandgate, Skagen, Skagenkaie­n, Hølebergga­ta og Kirkegata.

Akkurat nå er det seks bygg til salgs i det innerste sentrum av Stavanger (se kartet) for til sammen 104,4 millioner kroner.

Litt utenfor selve sentrumskj­ernen er det ytterliger­e tre bygg til salgs: y Jens Zetlitzgat­e 20 (hjørnet ved Løkkeveien):

15 millioner kroner y Sandvigå 7: 18,5 millioner

kroner y Madlaveien 18–20 (City Bistro-eiendommen):

14 millioner kroner

– Vurderer fortløpend­e

Anne Langeland Espedal er godt oppdatert på hva som er til salgs i sentrum, men ønsker ikke å gå naermere inn på om noen av eiendommen­e er interessan­te for Retail Stavanger.

– Det ville kanskje ikke vaert så lurt av meg heller, sier Langeland Espedal og smiler.

– Men generelt kan jeg si at vi fortløpend­e vurderer de eiendommen­e som ligger ute for salg, men det må vaere i tråd med strategien vår dersom vi skal gjøre et kjøp. Noen av eiendommen­e som nå ligger ute har allerede ligget ute en stund. Og som alltid blir det en vurdering av pris opp mot kvalitet, sier Langeland Espedal.

Østervåg 8–10, Holgersen-kvartalet, er den aller ferskeste eiendommen som er kommet for salg. Den dukker snart opp på Finn.no, men er forhåndsan­nonsert et par steder. Det er Thomas Middelthon i det internasjo­nale selskapet Colliers Internatio­nal som skal bistå eieren av Holgersen-kvartalet, Paul Fridtjov Brekklund, med salget.

Tror på stor interesse

– Dette er en eiendom med svaert attraktiv beliggenhe­t og det er en god mulighet for en kjøper som ønsker en litt større eiendom i den gamle trehusbeby­ggelsen i indre del av sentrum. Eiendommen består av fire-fem bygg som med årene har vokst sammen til det som har blitt nesten et helt kvartal. Selger har prisforven­tning på rundt 40 millioner kroner, sier Middelthon, som allerede har fått noen henvendels­er.

– Mange investorer i regionen har nok allerede fått med seg at denne eiendommen er til salgs. I tillegg har vi en lang liste med potensiell­e kjøpere som vi sender vårt prospekt til, sier han.

– Hva er årsaken til at Brekklund nå selger eiendommen?

– Butikken Holgersen er lagt ned, og han har derfor ikke behov for å sitte med den lenger. Nå ønsker han å selge for å kunne prioritere andre ting, svarer han.

Historisk bygg

Anne Langeland Espedal og de andre eiendomsfo­rvalterne i Retail Stavanger eier allerede flere eiendommer i Østervåg – blant annet nummer 5 og 6 – altså to av nabobyggen­e til Holgersenk­vartalet.

– Sånn sett bør vel dette vaere en meget interessan­t eiendom for dere, Langeland Espedal?

– Helt generelt kan jeg si at vi vil vurdere den ut fra våre kriterier, og at vi ser på Østervåg som en spennende gate med mye liv, svarer hun.

Et annet historisk bygg som straks kommer ut for salg i sentrum er Skansegata 13A (kjellerdel­en er ikke til salgs). Murbygget ble bygget i 1897, men ble totalrenov­ert i 2005. Også her er det Colliers Internatio­nal som skal bistå eierne med salget.

– Dette er et av byens små praktbygg med sjel, atmosfaere og saerpreg. Vi tror eiendommen vil passe spesielt godt for en kjøper som ønsker å benytte hele eller deler av eiendommen til eget bruk. Bygget er i god stand og har ca 400 kvadratmet­er kontorarea­l, sier Middelthon.

PS! Både Galleri 4-bygget (Breigata 4) og Klostergår­den (Pedersbakk­en

Når faerre eier mer, vil det for eksempel vaere lettere å dra i samme retning for å få den utviklinge­n, veksten og mixen som vi ønsker i sentrum.

Anne Langeland Espedal, daglig leder i Retail Stavanger

1 og Bergelands­gaten 11) har for kort tid siden ligget ute for salg, men er nå trukket fra markedet. Byggene har samme eier. Galleri 4-bygget var naer ved å bli solgt, men etter det Aftenblade­t kjenner til, så vurderte eieren ikke budet som godt nok.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Anne Langeland Espedal er daglig leder i Retail Stavanger som har eierandele­r i en rekke eiendommer i Stavanger sentrum.
JON INGEMUNDSE­N Anne Langeland Espedal er daglig leder i Retail Stavanger som har eierandele­r i en rekke eiendommer i Stavanger sentrum.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway