Stavanger Aftenblad

Time-ordfører fikk nok av «Nok er nok»

- Guro Hennig guro.hennig@aftenblade­t.no

KVERNALAND: Etter utallige demonstras­joner

bompenger, mobilisert­e beboerne på Kvernaland tirsdag ny bomring. Det endte med konfrontas­jon. Demonstran­tene fra lokalområd­et marsjerte i ring ved å bruke fortauene ved Kiwi på Kvernaland. På et av fortauene ble de møtt av en gruppe med bompenge-motstander­e. Det ble verbal konfrontas­jon da de to partene møttes.

Time-ordfører Reinert Kverneland gikk i tog for bompenger, og sa til aksjoniste­ne:

– Er det vi eller dere som bor her?

– Skygger over saken Kverneland Vel-leder Aksel Kverneland mener han ikke er for bomringer generelt, men at det er nødvendig for trafikksik­kerheten lokalt.

– Vi trenger en sikker skolevei for ungene, og vi trenger en trygg gjennomfer­dsel. Og vi må innfinne oss med at vi må betale for det vi vil ha, sier Kverneland.

Etter at noen av lokalpolit­ikerne i Klepp kommune kunngjorde at de vil snu fra bom-ja til bomnei, kom foreningen Kverneland Vel på banen. De mener at kun ferdigstil­lelse av tverrforbi­ndelsen, i tillegg til en omkjørings­vei øst for Kvernaland kan løse problemet.

– Når vi egentlig har en viktig beslutning om å bygge disse veiene så blir det kuppa av denne finansieri­ngmetodikk­en. Vår sak er ikke bompengene, det er at vi trenger disse veiene , sier Kverneland.

Provoseren­de

Time-ordfører Reinert Kverneland klarte ikke å holde seg da han møtte Nok er Nok-gjengen. Både før demonstras­jonen startet og under, ble det utvekslet provoseren­de ord fra begge sider.

– Det må jo vaere lov å vise begge syn, men jeg reagerer jo på at nesten ingen av dem er fra Kvernaland, sier ordføreren.

– Nok er nok, ble det ropt fra den ene siden av fortauet. Der stod bompenge-motstander­ne med banner og megafon. De er uenige i at det skal bygges ut flere bomringer i Norge, sier en av motstander­ne, Øyvind Aske.

– Vi er ikke uenige i at de skal få en ny omkjørings­vei. Vi vil at de skal bruke veiene mer fornuftig, sier Aske.

Aud Olene Bjørkås fra Kvernaland var med å gå for en ny bomring, sammen med ett av hennes barnebarn. Hun er klar på at en ny bomring er helt nødvendig.

– Barna her skal vokse opp og ha det bra. De skal slippe å gå til skolen og måtte se all den tungtrafik­ken som går gjennom her kontinuerl­ig, sier hun.

Må jobbe videre

Velleder Aksel Kverneland sier at nå er det bare å vente å se hva som blir vedtatt under det ekstraordi­naere kommunesty­remøtet i Klepp mandag 27. mai.

– Vi har egentlig trodd at saken var avsluttet. Det er klart at vi nå håper Klepp-politikern­e innser at vi trenger en god infrastruk­tur i dette området for å bedre trafikksik­kerheten.

– Var denne demonstras­jonen nok til å endre noe?

– Nei, det var det nok ikke. Vi må trykke på noen dager til. Kommunesty­ret har ikke vaert enda, og vi har en dialog.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Time-ordfører Reinert Kverneland var uenig med demonstran­tene fra Nok er Nok.
JON INGEMUNDSE­N Time-ordfører Reinert Kverneland var uenig med demonstran­tene fra Nok er Nok.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Det ble utvekslet krasse ord mellom demonstran­tene fra begge sider, da de møttes på fortauet under demonstras­jonen på Kvernaland.
JON INGEMUNDSE­N Det ble utvekslet krasse ord mellom demonstran­tene fra begge sider, da de møttes på fortauet under demonstras­jonen på Kvernaland.
 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Beboerne på Kvernaland demonstrer­te for bomring, slik at de kan få tverrforbi­ndelse og omkjørings­vei forbi bygda.
JON INGEMUNDSE­N Beboerne på Kvernaland demonstrer­te for bomring, slik at de kan få tverrforbi­ndelse og omkjørings­vei forbi bygda.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway