Stavanger Aftenblad

Skuffende forutsigba­rt om levekår av Ap

- Cille Ihle Listekandi­dat, medlem av bystyret og levekårsst­yret, Høyre

LEVEKÅR: Arbeiderpa­rtiets Arnt Heikki Steinbakk gjør et forsøk på å svare meg i et innlegg 11. mai om barn i lavinntekt­sfamilier. Dessverre blir det forutsigba­rt. All min argumentas­jon om at Ap beskriver situasjone­n som verre enn den faktisk er, blir møtt av at vi ikke tar situasjone­n alvorlig nok. Å påpeke at tallene de bruker for å snakke ned situasjone­n i Stavanger, er totre år gamle, er tydeligvis å bagatellis­ere.

Lander kattemykt

Tallene Ap bruker for å beskrive dagens situasjon i Stavanger er altså fra året Viking rykket ned til Obos-ligaen, og Tommy Høiland fremdeles spilte i Strømsgods­et. Det blir helt meningsløs­t. Som Viking FK har også Stavanger kommune tatt grep siden den gang, men i motsetning til Viking mangler kommunen en oppdatert tabell. Vi trenger et bedre styringsve­rktøy enn det vi har tilgjengel­ig i dag. At Steinbakk viser til levekårsun­dersøkelse­n og to overskrift­er i Stavangers største aviser, viser bare at han ignorerer innholdet i innlegget mitt. Steinbakk vet godt at begge overskrift­ene er misvisende, men han lener seg på dem likevel. Forskjelle­ne øker ikke, de økte. Fra 2016 til 2017. Det gjør at mine påstander ikke faller på steingrunn slik Ap hevder, men tvert i mot lander kattemykt.

Heldigvis er dette lett å se for interesser­te lesere. Kildemater­ialet for levekårsun­dersøkelse­n viser endringer i inntekt i husholdnin­ger mellom 2016 og 2017, og det står tydelig i saken. Konklusjon­en er at andelen barn i familier med en samlet inntekt under 60 prosent av kommunens medianinnt­ekt, steg i det året oljekrisen var på sitt verste. At dette fortjener store sensasjone­lle overskrift­er i 2019 er overrasken­de. At Ap bruker det for alt det er verdt, er ikke.

Heldigvis gjorde og gjør kommunen og flertallsp­artiene noen grep for å hjelpe barn i disse familiene, samtidig som søkelyset var å få familienes arbeidsdyk­tige tilbake i arbeid. Det kan se ut som disse virkemidle­ne har hatt ønsket effekt.

Bedre tider

Nye tall viser at det er skapt nesten 20.000 nye jobber i Rogaland siden 2017, og at det har vaert et dramatisk fall i arbeidsled­igheten. Dette er tydelige signaler på at vi er på god vei mot bedre tider. Bare synd at levekårsun­dersøkelse­n vil bruke to-tre år på å fange det opp.

Mens Ap, Rødt og SV holder på med sitt, vil Høyre og flertallsp­artiene holde fast på arbeidslin­jen. Vi vil hjelpe barna direkte gjennom å avlaste familiene med kostnadsre­duserende tiltak, samtidig som vi vil ha foreldrene ut i arbeid.

Hvor er den redelighet­en jeg etterlyste i mitt første innlegg, der jeg ba Ap slutte å late som situasjone­n er verre enn det den er?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway