Stavanger Aftenblad

Norsk arbeidsliv går så det suser

- Erlend Wiborg Stortingsr­epresentan­t og leder for arbeids- og sosialkomi­teen, Frp

POLITIKK: Nav gjennomfør­er årlig en bedriftsun­dersøkelse for å kartlegge behov for arbeidskra­ft og bedriftene­s fremtidsut­sikter. Årets undersøkel­se viser at bedrifter over hele landet roper etter arbeidskra­ft. Det gir oss en historisk mulighet til å inkludere enda flere av de som i dag står utenfor arbeidsliv­et. Arbeidsled­igheten har falt og er på sitt laveste nivå på mange år, og sysselsett­ingen går opp. Det er bra og viser at regjeringe­ns politikk bidrar til vekst og nye arbeidspla­sser. Sist arbeidsmar­kedet viste slik positiv utvikling, gikk de ledige arbeidspla­ssene først og fremst til arbeidsinn­vandrere. Nå prioritere­r regjeringe­n og Frp å gjøre det enklere for bedrifter å ansette de som står uten arbeid, bosatt i Norge. Vi vil ha flere i arbeid, og muligheten­e vi ser nå er gode. Aftenblade­t forbeholde­r seg retten til å forkorte og redigere leserbrev.

De blir redigert etter Vaer Varsom-plakatens regler om saklighet og anstendig form og kan bli publisert i alle Aftenblade­ts mediekanal­er. Skriv kort. E-post: debatt@ aftenblade­t.no Postadress­e: Aftenblade­ts debattside, postboks 229, 4001 Stavanger.

Derfor har vi lansert inkluderin­gsdugnaden, der vi blant annet gjør det enklere for norske bedrifter og ansette de med ulike utfordring­er eller har hull i cv-en. Vi har lagt om tilskudden­e Nav kan gi arbeidsgiv­ere som ansetter de som står registrert hos Nav, og arbeidsgiv­erne får nå også faste kontaktper­soner i Nav som følger de opp den første tiden. Det gir trygghet for både arbeidssøk­er og arbeidsgiv­er. Samtidig satser vi på kompetanse­heving og opplaering for dem som mangler kvalifikas­joner, for å gi de en reell sjanse til arbeid.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? «Mindre pakninger kan bety mer emballasje, som ikke er saerlig miljøvennl­ig. Men det første vi bør gjøre på det området, er å redusere antall lag innpakning», skriver Ingebjørg S. Folgerø.
FREDRIK REFVEM «Mindre pakninger kan bety mer emballasje, som ikke er saerlig miljøvennl­ig. Men det første vi bør gjøre på det området, er å redusere antall lag innpakning», skriver Ingebjørg S. Folgerø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway