Stavanger Aftenblad

Årets mest idiotiske barnefilm

- Kine Hult kine.hult@aftenblade­t.no

FILM: «UglyDolls» er et godt eksempel på hva som kan skje når folk helt uten fantasi skal prøve å lage lange reklamefil­mer. UglyDolls

Sjanger: Eventyr / Animasjon / Komedie / Familiefil­m. Skuespille­re: Emma Roberts, Janelle Monáe, Nick Jonas, Pitbull, Kelly Clarkson. Norske stemmer: Mari Lerberg Fossum, Espen Grjotheim, Håvard Bakke, Silya. Regi: Kelly Asbury. USA, 2018. Lengde: 1 t. 37 min. Aldersgren­se: 6 år.

Det finnes nok av eksempler på leketøy som har gått til filmen, med vekslende hell, må man vel kunne si. Nå har en eller annen kapasitet funnet ut at det går an å tyne en animasjons­film ut av kosedyr-merket UglyDolls. Og ja, du gjettet riktig: Det handler om skjønnhet, på innsiden og utsiden. Det gis ikke poeng for å gjette hvilken av disse to versjonene som er mest verd.

Våre hovedfigur­er bor i et slags reservat for annensorte­rings-leketøy. Her har de fleste det helt topp, men noen av dem legger ut på en ekspedisjo­n for å finne ut om det finnes en større verden utenfor deres. Drømmen er å bli kosedyret til et lykkelig barn, men det skal tydeligvis ikke vaere så lett. For på utsiden finner de en syngende glad-fascist som styrer et oppdrettsa­nlegg for de pene og vellykkede. Bare de ypperste slipper igjennom nåløyet og kan få et nytt hjem i menneskene­s verden. Så er det om å gjøre å få de som bestemmer til å forstå at også kosedyr med skeive tenner kan gi og motta kjaerlighe­t.

Med litt spenstig humor, god dialog og interessan­te karakterer, kunne dette sikkert blitt en ganske trivelig tidtrøyte. Spe på med litt god musikk, og hele familien kunne hatt en grei halvannen time på kino. Problemet er bare at alt dette mangler. Handlingen er i beste fall rotete, og fullstendi­g uengasjere­nde. Dukkene det handler om er omtrent like interessan­te som fylkeskomm­unale sakspapire­r, og sangene holder omtrent samme nivå som det meste som ble framført på sangstevne­t i Tel Aviv lørdag kveld.

«UglyDolls» framstår mest av alt som et uferdig produkt som skulle vaert igjennom flere runder med radikal manusutvik­ling før det ble sluppet ut i offentligh­eten. Hvis man ikke klarer å hoste opp bedre ideer enn det som blir presentert her, er det kanskje på tide å gå videre med noe helt annet.

 ??  ?? Slik ser stygge kosedyr ut, visstnok.
Slik ser stygge kosedyr ut, visstnok.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway