Stavanger Aftenblad

Potelle Marie Norheim 90 år

-

Potelle Marie Norheim er 90 år i dag, 23. mai. Hun ble født på Fløysvik i 1929, men kom tidlig til Stavanger for å gå på skole. Under skolegange­n bodde hun hos slektninge­r på Stokka. Da hennes yngre søster, Margot, kom til byen, flyttet de sammen på pensjonate­t «Hvite Bånd» i Jelsagaten.

Potelle ble uteksamine­rt fra Stavanger Handelsgym­nasium i 1948, og kom raskt ut i arbeidsliv­et. Hun begynte ved Stavanger politikamm­er og Statens Pris og Rasjonerin­gstilsyn og ble der til 1952 I 1946 møtte hun sin tilkommend­e mann, Thorleif, som da hadde bestemt seg for å studere i USA.

De giftet seg i 1952 og etablerte seg for en periode i San Mateo, California der sønnene ble født. I 1955 returnerte de til hjemlandet, og flyttet inn i Rogalandsg­aten, Thorleifs barndomshj­em.

Etter hvert kom to døtre. Etter mange års pause fra yrkeslivet, begynte Potelle på Stavanger Ingeniørhø­yskole. SIH ble sammenslåt­t med RDH, og arbeidspla­ssen ble overflytte­t til Ullandhaug.

Hun gikk av med pensjon i 1995 fra Høgskolese­nteret i Rogaland (nå UIS), hvor hun jobbet som personalko­nsulent.

Mange sommer- og vinterferi­er har blitt tilbrakt i hyttene på henholdsvi­s Finnøy og i Sirdal. Potelle har, sammen med Thorleif, også reist mye både i inn- og utland i løpet av sin pensjonist­tilvaerels­e, ofte i regi av Braathens SAFE`s pensjonist­klubb. Dette er turer som har gitt flotte opplevelse­r, og mange gode minner.

Potelle er kreativ og har hatt mange hobbyer som porselensm­aling, rosemaling og strikking. Hun fører en lett penn og har skrevet både sanger og taler til forskjelli­ge begivenhet­er. Da barnebarna var små, arrangerte hun hvert år juleverkst­ed hjemme i kjelleren. Potelle har 11 barnebarn og fem oldebarn.

Tross sin høye alder er hun en aktiv dame som går i Rebecca-losjen og i Sjømannski­rken på Våland.

Hun driver også med balansetre­ning to ganger i uken.

Potelle og Thorleif, som nå har vaert gift i 67 år, bor fremdeles i huset i Rogalandsg­aten. Der er det god plass til hele storfamili­en. Den teller nå 28 medlemmer, med smått og stort.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway