Stavanger Aftenblad

SAS og Airbus skal samarbeide om å utvikle elfly

-

STOCKHOLM: SAS og flyproduse­nten Airbus har inngått en intensjons­avtale om å sammen forske på utvikling og innføring av elektrisk drevne fly. Det er første gang et flyselskap samarbeide­r med en flyproduse­nt på denne måten.

Det er i første omgang kun snakk om et felles forsknings­prosjekt for å bygge kunnskap om muligheter og utfordring­er knyttet til drift og infrastruk­tur ved innføring av hybridog elfly i kommersiel­l trafikk i stor skala. Prosjektet starter opp i juni og fortsetter foreløpig fram ut 2020.

– Vi er stolte over vårt ambisiøse arbeid med baerekraft­ige flygninger, og glade for at Airbus har valgt SAS som samarbeids­partner i dette fremtidige prosjektet som har potensial til å revolusjon­ere skadelige utslipp fra fly, sier konsernsje­f Rickard Gustafson i SAS i en pressemeld­ing.

SAS har jobbet for reduserte utslipp og mer baerekraft­ige flyginger i flere tiår. Målet er å redusere utslippene med 25 prosent. SAS ser på elektriske fly som neste skritt etter dagens teknologi.

– Det er en god nyhet for Airbus at SAS vil bidra med sin omfattende kunnskap og vaere med på reisen mot fremtidens fly innen el- og hybridtekn­ologi, sier Grazia Vittadini, teknologid­irektør for Airbus.

Ifølge Teknisk Ukeblad skal prosjektar­beidet i hovedsak skje i Stockholm og Toulouse, der SAS og Airbus skal møtes jevnlig det kommende halvannet året.

SAS er en god kunde av Airbus og har nesten 70 forskjelli­ge Airbus-fly i sin flåte. (NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway